Ans Hartnagel

Ans Hartnagel

Lijsttrekker en partijleider

Ans behoeft natuurlijk geen verdere introductie in Capelle.
Als oprichter en partijleider sinds 2002 het gezicht van Leefbaar Capelle

Marc Wilson

Marc Wilson

Plaats 2

Marc Wilson

Mijn naam is Marc Wilson. De afgelopen vier jaar mocht ik wethouder zijn met een heel brede portefeuille. Vrijwilligersbeleid, Eenzaamheid, LHBTI, Volksgezondheid, Ouderen, Buitenruimte, en Afvalinzamelling; thema’s die op het eerste gezicht niet snel iets met elkaar te maken hebben. Maar niets is minder waar.

Ik heb in deze vier jaar de kans gegrepen om meer verbinding te maken tussen deze onderwerpen.
Als voorbeeld: één van de factoren om eenzaamheid te voorkomen is het hebben van een gevarieerd sociaal netwerk. Dit krijg je bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen en of naar activiteiten te gaan die mede door vrijwilligers worden georganiseerd. Het meest inspirerende dat ik van een vrijwilliger hoorde tijdens mijn regelmatige gesprekken met vrijwilligers was dat vrijwilligerswerk doen het mooiste cadeau was wat diegene zichzelf kon geven.
Het is daarnaast goed voor de gezondheid, omdat je bezig bent en blijft.

Wat ook goed voor de gezondheid is, is een groene, schone omgeving. Dit nodigt uit om naar buiten te gaan, te wandelen, te fietsen, te sporten, anderen te ontmoeten en om samen te genieten van die mooie stad die Capelle ook gewoon is!

Naast de professionals hebben we ook veel vrijwilligers erbij gekregen die meehelpen om Capelle schoon te houden, door containeradoptant te zijn of door actief zwerfafval op te ruimen. De gemeente verstrekt gratis afvalgrijpers: samen houden we Capelle schoon!.
En hierdoor krijg je een aantrekkelijke buitenruimte die juist daardoor weer een ontmoetingsplek voor jong en oud. En een ruimte die bijdraagt aan de gezondheid en veiligheid van Capellenaren. Een Capelle waarin iedereen zichzelf mag zijn en mag zijn met wie die wil zijn.

Dominique Armfield

Dominique Armfield

Plaats 3

Ik ben Dominique Armfield, 34 jaar en woon al sinds mijn geboorte in het mooie Capelle aan den IJssel! Vanaf mijn jeugd ben ik al geïnteresseerd in de politiek, waarbij het Leefbaar gedachtegoed mij met de paplepel is ingegoten. Met de cursus Politiek Actief ben ik mijzelf verder gaan verdiepen in de gemeentelijke politiek.
Doordeweeks werk ik als juridisch medewerker (strafrecht) bij de Rechtbank in Utrecht. Daar ben ik dagelijks bezig met het thema veiligheid, een onderwerp dat mij erg aanspreekt. Graag wil ik met mijn opleiding en werkervaring iets gaan betekenen voor de veiligheid in mijn Capelle. Dat is mede de reden dat ik heb gekozen om mij aan te sluiten bij Leefbaar Capelle. Veiligheid is en blijft een prioriteit van Leefbaar Capelle! Er is al veel aangepakt op het gebied van veiligheid de afgelopen perioden en daar zou ik graag als raadslid van Leefbaar Capelle op willen voortborduren en waar nodig aanpakken, aanpassen en verbeteren. Nog altijd wordt het gevoel van veiligheid niet door alle Capellenaren ervaren. Ik wil mij hiervoor hard maken, zodat iedere Capellenaar zich binnenshuis, buitenshuis en online veilig voelt! Dat betekent zowel hard optreden tegen criminaliteit en overlastgevers, als sociaal zijn waar mogelijk is.
Tevens wil ik de groeiende kloof tussen jongvolwassenen en de gemeentelijke politiek kleiner maken en wil ik mij inzetten om de belangen van de Capelse jongvolwassenen te vertegenwoordigen.

John Janson

John Janson

Plaats 4

Ik ben John Janson en woon al sinds mijn jeugd in Capelle aan den IJssel. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in de wijk schenkel. Een mooie een fijne plek om op te mogen groeien. In de wijk ‘s Gravenland hebben wij als gezin een huis kunnen kopen. Mijn dochters zijn hier opgegroeid. Voor een jong gezin was en is er alles aanwezig om hier gelukkig te zijn. Nu woon ik nog steeds op dit adres. Mijn dochters zijn inmiddels uitgevlogen en hebben elders hun plekje gevonden.
Vanuit de gemeenteraad probeer ik als raadslid voor leefbaar Capelle om onze stad nog leefbaarder en veiliger te maken. Capelle wordt steeds een stukje mooier. Een nieuw zwembad, een winkelcentrum waar veel gemeenten jaloers op kunnen zijn. Goed openbaar vervoer, met de metro ligt zowel de koperwiek als het centrum van Rotterdam om hoek. Wat ik in mijn directe omgeving zie is dat we in Capelle nog naar elkaar omkijken. Wat zeker in deze moeilijke coronatijd best fijn is.
Toch staan wij in Capelle de komende jaren voor een aantal uitdagingen. Daar hoop ik vanuit de gemeenteraad ook in de toekomst een bijdrage aan te mogen leveren. Veel gezinnen en ondernemers hebben het nu financieel al zwaar, dus laten we als gemeente de gemeentelijke belastingen zo laag mogelijk houden. Veiligheid is en blijft prioriteit nummer 1 van Leefbaar Capelle. Best een opgave zo onder de rook van Rotterdam. Fijn dat we in onze stad zulke goede Boa’s een stadsmariniers hebben.

Cor Schaatsbergen

Cor Schaatsbergen

Plaats 5

Ik stel me graag aan u voor.

Ik ben Cor Schaatsbergen geboren in het mooie jaar 1969 dus reken maar uit 😉
In 1996 heb ik via het Internet mijn man leren kennen en ben voor de liefde naar het mooie Capelle gekomen.
Met mijn partner kreeg ik er ook 2 mooie bonuskinderen bij.
In 1998 zijn wij een geregistreerd partnerschap aangegaan wat voltrokken werd door Burgemeester Jan Verbree, en wij waren daarmee in Capelle het homostel wat ook in de raad de discussie over het geregistreerd partnerschap hebben gesloten.
Ons partnerschap hebben wij in 2003 om laten zetten in een huwelijk. Deze is dan weer voltrokken door de Burgemeester Joke van Doorne.

Hoezo de burgemeesters van Capelle?

Al vanaf mijn binnenkomst in Capelle ben ik politiek aktief in een lokale partij in Capelle.
Mijn man was in die tijd al raadslid en ik werd al gauw hierbij betrokken.
Eerst in de toenmalige lokale partij en later is deze opgegaan in Leefbaar Capelle die in 2002 gelijk goed voet aan de grond kreeg in Capelle.
Lokale betrokkenheid met de instelling van de boodschap van Leefbaar Capelle.
"We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen" is een boodschap die aanspreekt en blijft aanspreken.

Ik heb tot 2010 voor lokaal in de raad gezeten en daarna op de lijst van het nieuwe lokaal gestaan namelijk Leefbaar Capelle.
Sinds 2017 mag ik weer deel uitmaken van de raad namens deze mooie club Capellenaren met het hart op de goede plaats.
Dankbaar en mooi is het dat de fractie mij in 2020 gekozen heeft als fractievoorzitter en ik hoop ook in de komende periode een rol van betekenis te mogen vervullen binnen Leefbaar Capelle.
We doen het met en voor Capellenaren voor een goed en mooi "Leefbaar" Capelle.

Gerrit Spruit

Gerrit Spruit

Plaats 6

Gerrit Spruit

Sinds maart 2018 ben ik gemeenteraadslid voor Leefbaar Capelle. De keuze voor Leefbaar was een hele bewuste. Lokale politiek moet over lokale thema’s gaan en dan voel ik mij het beste thuis bij de (toen nog) enige lokale partij in Capelle.

Ik ben in 1956 geboren in Rotterdam en woon sinds 1998 in Capelle in de wijk ‘s-Gravenland. Met mijn 38 jaar werkervaring in het veiligheidsdomein, waaronder zeven jaar als commandant van de brandweer in Capelle (1997 - 2004), wil ik mij ook de komende vier jaar inzetten voor een veilige woon- en werkomgeving.
En niet alleen voor fysieke veiligheid, ook sociale veiligheid en verkeersveiligheid zijn belangrijk.
In de afgelopen raadsperiode heb ik mij tevens nadrukkelijk bezig gehouden met de stedelijke ontwikkeling en beheer.
Ik zet mij er graag voor in dat Capelle een gemeente is waar de inwoners veilig en goed kunnen wonen, werken en recreëren.

Jannes van der Heide

Jannes van der Heide

plaats 7

Jannes van der Heide, 41 jaar, opgegroeid in de wijk Schollevaar en trotse vader van 2 jongens.
Toen ik jong was vierden we mijn verjaardag vaak met een speurtocht in het Schollebos, hetzelfde doe ik nu voor mijn kinderen. Mijn ouders zijn hier grootouders geworden. Elke fase van het leven heeft specifieke behoeften en onze mooie gemeente vervult de meeste ervan. Maar er zijn altijd uitdagingen!
Na het afronden van mijn studie bestuurskunde op de Erasmus Universiteit heb ik eerst bij de gemeente Rotterdam gewerkt om daarna de overstap te maken naar de afdeling stadsontwikkeling van de gemeente Capelle aan den IJssel. Sinds 2 jaar ben ik weer werkzaam bij de gemeente Rotterdam als projectleider stadsontwikkeling in de wijk Feijenoord. Mijn focus ligt daar op nieuw- en verbouw, buitenruimteprojecten en bewonersparticipatie.
Mijn werk is mijn passie. Graag wil ik dat inzetten als gemeenteraadslid voor onze eigen gemeente. Slimme oplossingen bedenken voor knelpunten, zie ik als een uitdaging. Samen maken we Capelle.

Alain Molengraaf

Alain Molengraaf

Plaats 8

Ik ben Alain, 18 jaar oud en sinds begin vorig jaar trots lid van Leefbaar Capelle.

Ik ben werkzaam als onderwijsassistent op een kwetsbare basisschool in Rotterdam en ben student aan het Albeda. Sinds mijn geboorte woon ik in onze mooie gemeente, eerst in ’s-Gravenland en daarna in Middelwatering.
Ik ben jeugdtrainer bij vv Capelle en vrijwilliger bij HartslagNu waar ik als burgerhulpverlener wordt opgeroepen bij reanimaties.

Onze gemeente telt meer dan 18.000 jongeren, dat is dus ruim een kwart (!) van ons inwoneraantal. Toch zijn er op dit moment slechts 2 gemeenteraadsleden die 25 of jonger zijn.
In de raad wil ik mij hardmaken voor de belangen van de Capelse
kinderen en jongeren. Er gaat gelukkig al veel goed, de meeste kinderen groeien veilig en gezond op. Toch zijn er ook dingen die beter moeten. Zo neemt het aantal sportende jongeren af, is er onvoldoende betaalbare woonruimte voor starters en komt eenzaamheid, angst en stress relatief veel voor onder Capelse jongeren. Het is belangrijk dat de gemeente
een gezonde leefstijl onder kinderen en jongeren stimuleert, in het bijzonder bij
diegenen die opgroeien in kwetsbare gezinnen die gemiddeld genomen vaker in minder goede gezondheid leven.

Eric Faassen

Eric Faassen

Plaats 9

Mijn naam is Eric Faassen en van 2010 t/m 2018 was ik wethouder van oa Economie & Sociale Zaken voor de Capelse VVD. Na 8 jaar zeer prettig en constructief te hebben samengewerkt met vele mensen en op veel verschillende terreinen, heb ik in 2020 de overstap gemaakt naar Leefbaar Capelle. Ik kan u verzekeren: dat voelt goed!

De afgelopen jaren heb ik me (buiten de politiek) in diverse functies ingezet voor ons mooie Capelle. Door de komst van onze tweeling, 8 jaar geleden, kijk ik nu ook als vader naar alles wat Capelle te bieden heeft. We wonen met heel veel plezier in de wijk Oostgaarde met de IJssel op loopafstand. Capelle is een mooie stad om in te wonen, te leven en te ondernemen. Dat gaan we dus zo houden. Dat wil niet zeggen dat het met iedere Capellenaar, alle ondernemers of op alle gebied goed gaat. Daarom moeten we blijven(d) investeren in onze Capellenaren en in de stad.

De wijze waarop Leefbaar Capelle zich inzet voor Capelle, luisterend naar en dicht op de Capellenaren, de aanraak politiek, spreekt mij dan ook zeer aan. Nu, inmiddels bijna 4 jaar na mijn wethouderschap, begint het “politieke”, op de wijze waarop Leefbaar Capelle dat heeft laten zien de afgelopen jaren, weer te kriebelen en wil ik me graag weer politiek inzetten voor u en de stad.

Benne Kerver

Benne Kerver

Plaats 10

Mijn naam is Benne Kerver en ik sta op plek 10 op de kieslijst van Leefbaar Capelle!

De afgelopen raadsperiode ben ik als jongste raadslid voor Leefbaar Capelle actief geweest in de Capelse politiek. Ik heb mij beziggehouden met onderwerpen als jeugdzorg, ondernemen, schuldenproblematiek, burgerparticipatie en de pijnlijke gevolgen van de coronamaatregelen. Ook de komende jaren zou ik mezelf graag in blijven zetten voor de Capellenaren, vooral in deze moeilijke tijden.

Ik heb gekozen voor Leefbaar Capelle omdat ik van mening ben dat alleen een lokale partij volledig kan opkomen voor de belangen van de Capellenaren. Geheel vrij van ruggespraak van de landelijke politiek kunnen wij de juiste beslissingen nemen op het juiste moment.
Leefbaar Capelle heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om Capelle een fijne plek te maken, maar er is nog ontzettend veel te doen. Ook is het belangrijk dat wij punten die wij belangrijk vinden blijven verdedigen, bijvoorbeeld gratis parkeren of lage lasten. Andere partijen zouden maar al te graag de lasten omhoog gooien om daarmee de eigen plannen te financieren.

Stem daarom net als ik op 14, 15 of 16 maart Leefbaar Capelle!

Eddy Patty

Eddy Patty

Plaats 11

Mijn naam is Eddy Patty.
Sinds 28-11-1958 heb ik in verschillende wijken van Capelle gewoond.
Nu wonen mijn vrouw en ik vanaf 1991 in de wijk ‘s-Gravenland.
We hebben 2 zonen, 1 dochter en 3 kleinkinderen.

Ik heb mijn (school)opleiding genoten in Capelle en Rotterdam en er ook gewerkt in het Sociaal Domein.
Als vrijwilliger heb ik:
-In de wijk ‘s-Gravenland als voorzitter van het WijkOverlegPlatform en Intermezzo.
-Voor de Molukse samenleving was ik lid van de Molukkenraad en nu als interim-voorzitter van de Molukse woonstichting Walang.
-Voor Capelle heb ik de Capelse kermis, diverse jazz festivals op het stadsplein helpen organiseren. Daarnaast ben ik lid geweest van een commissie die gevraagd en ongevraagd advies geeft aan het college van B&W.

Vanaf 06-08-2016 ben ik gepensioneerd, verricht nu werkzaamheden als headsupervisor tijdens tentamens bij de Erasmus Universiteit Rotterdam en zit in mijn 1e termijn als gemeenteraadslid.

Capelle betekent heel veel voor mij. Wat voor mij als persoon erg belangrijk is, is de groei van kind naar volwassenheid.
Ik kijk er dan ook met veel plezier op terug. Capelle heeft mij veel gegeven.
Ik ben lid geworden van Leefbaar Capelle om via de gemeente politiek wat terug te kunnen doen voor Capelle en alle Capellenaren.

Willem Vervat

Willem Vervat

Plaats 12

Mijn naam is Willem Vervat bijna 56 jaar en sinds maart wonende in het mooie Capelle aan den IJssel.
Politiek heeft mij altijd geboeid, en zeg altijd je kan aan de zijlijn commentaar hebben, maar je kan er ook zelf iets aan doen. Vandaar mijn keuze voor Leefbaar Capelle, geen woorden maar daden.
Door mijn rijke ervaring in verschillende functies van commercieel technisch medewerker, 15 jaar als financieel adviseur tot eigen bedrijfsvoering ben ik in de transport beland en nu werkzaam als transport planner in de Moerdijk. Hierdoor meer tijd voor de politiek.
Ik ben, zoals vele over mij zeggen, een rustig en kalm persoon met een luisterend oor, voor zowel problemen als goede ideeën. Deze wil ik, wat in mijn vermogen ligt, met mijn oplossend vermogen tot een win/win situatie brengen. Wat het ook zal worden, ik zal het altijd onderbouwen en met feiten komen met waarom er tot deze oplossing gekomen is.
Daarbij zal ik altijd in de gaten houden met mijn financiële achtergrond dat alles een prijskaart heeft. Geld, lees belastinggeld, dient verantwoord uitgegeven te worden.
Zoals de wijze voorganger zei “Ik heb er zin in”

Micle Jaliens

Micle Jaliens

Plaats 13

Micle Jaliens
Leefbaar Capelle

Het begon ruim 40 jaar geleden aan de Sperwerhof in De Hoven, Middelwatering. Daarna in Schollevaar, s’- Gravenland en nu Oostgaarde.
Capelle aan den IJssel is mijn thuis. Mijn kinderen zijn er opgegroeid. Inmiddels ben ik 16 jaar actief in het Capelse bestuur. Vier jaar als wethouder en 12 jaar als lid van de Capelse gemeenteraad.

Ik heb nieuwe, mooie wijken zien bouwen in Capelle. Maar ik heb ook buurten zien afglijden naar kwetsbare buurten.
Door een onevenredig en onevenwichtig aandeel sociale woningen (49%) in Capelle, maar ook ten opzichte van de regio, was het makkelijk Capelle te gebruiken als overloop voor de grote steden problematiek met alle sociale gevolgen van dien. Dat zag ik gebeuren in Middelwatering (De Hoven/Wiekslag), Schollevaar (Oost), Oostgaarde (De Hoeken) en Schenkel (Bongerd/Wingerd).

Ik zal mij ook de komende periode blijven inzetten voor transformatie van deze kwetsbare buurten naar kansrijke buurten. Met de uiteindelijke noodzakelijke investeringen van Havensteder in De hoven/Wiekslag, De Hoeken en Bongerd/Wingerd (Florabuurt) moeten wij de kansen grijpen om van onze Capelse kwetsbare buurten kansrijke buurten te maken en de kinderen die daar opgroeien perspectief bieden.
Daar doe ik het voor.

Lydia Witvliet

Lydia Witvliet

Plaats 14

Hi Capellenaren,
Mijn naam is Lydia Witvliet 21 jaar oud en sinds niet al te lange tijd woonachtig in Capelle.
Ik ben trots dat ik, als jonge dame, op de lijst mag staan van deze geweldige partij.
Toen ik een jaar of 14/15 was, kwam mijn ‘liefde’ voor de toen nog landelijke politiek.
Ik volgde hier en daar wat debatten en mijn interesse werd steeds groter. Echter merkte ik in de loop der jaren, dat mijn vriendenkring zich niet bezig hield met politiek, en het beeld had van ‘nette mannen in zwarte pakken’. Ik vond en vind dat daar eens verandering in moet komen. Politiek is zoveel meer dan dat. En dat is wat ik vond bij Leefbaar Capelle. Een tastbare partij, met oprechte liefde en interesse voor zijn inwoners. Het onderste uit de kast halen. Niet enkel loze beloftes. Bij zo’n partij sluit ik me graag aan, met de hoop dat ook de rest van ‘jong Capelle’, zijn politieke geloof, en liefde terug zal vinden.

Tot snel!

Joke Lauw-Schouten

Joke Lauw-Schouten

Plaats 15

Beste inwoners van Capelle aan den IJssel.
Mijn naam is Joke Lauw- Schouten. Sinds 30 september 2019 ben ik raadslid bij Leefbaar Capelle. Ik voel me zeer betrokken met wat er in ons mooie stadsdorp en met zijn inwoners gaande is. Het stadsdorp waar ik sinds mijn geboorte woon. De reden dat ik me bij Leefbaar Capelle aangesloten heb, is dat mijn gedachtegang aansluit bij de standpunten van Leefbaar. Zoals b.v. over de veiligheid. We zijn allemaal een radertje in een groter geheel. Als mensen zich niet veilig voelen of zijn en daardoor niet kunnen doen wat ze zouden moeten of willen doen, dan vallen er stukjes in de samenleving tussenuit. Belangrijk vind ik ook de inzet van Leefbaar voor de bouw van genoeg woningen. Iedereen verdient een eigen plekje en de mogelijkheid om zijn/ haar leven en toekomst op te bouwen.
Zo zou ik nog veel meer punten kunnen opnoemen waarom ik me aangesloten heb bij Leefbaar Capelle. De functie van gemeenteraadslid vervul ik met veel plezier en interesse en hoop dat het mij voor de komende vier jaar ( 2022- 2026 )weer gegund is.

Willeke Ravenna

Willeke Ravenna

Plaats 16

Mijn naam is Willeke Ravenna, ik ben geboren in Rotterdam maar woon al ruim 40 jaar in ons mooie Capelle, in de wijk Oostgaarde. In het dagelijks leven run ik, samen met mijn dochter, een kleinschalige buitenschoolse opvang, aan de rand van het Schollebos.

Ruim 10 jaar geleden werd ik, op mijn toenmalige werkplek, geconfronteerd met misstanden die uiteindelijk geresulteerd hebben in de Toeslagenaffaire. Ik ben als klokkenluider in deze jaren, samen met de gedupeerde ouders uit Capelle, de strijd aangegaan om dit onrecht onder de aandacht te krijgen én te houden. Nu de Toeslagenaffaire opengebroken is en bijna alle Capelse gedupeerden erkend zijn als slachtoffer, is het voor mij tijd om een nieuw hoofdstuk te beginnen. Ik wil mij de komende jaren heel graag inzetten voor de inwoners van Capelle om onze stad nog mooier te maken.

Mijn keuze voor Leefbaar was heel snel gemaakt; een lokale partij met écht hart voor haar inwoners en een gewoon doen en gewoon blijven mentaliteit, passen perfect bij wie ik ben en waar ik voor sta.

Simeon Heerens

Simeon Heerens

Plaats 17

Mijn naam is Simeon Heerens. Ik zit momenteel in VWO 5 en in het weekend werk ik bij woonzorgcomplex De Vijverhof in de eetzaal en brasserie. Daarnaast heb ik erg veel interesse in economische vraagstukken en daarom bestudeer ik zelfstandig het vak bedrijfseconomie.
Ik heb me aangesloten bij Leefbaar Capelle, omdat het een fijne lokale partij is die dicht bij de burgers staat. Leefbaar Capelle hoeft geen rekening te houden met de standpunten van een landelijke partij, maar neemt elke beslissing dan ook met Capelle op nummer één. Verder kan ik mij prima vinden in de standpunten van de partij waarin goed naar jongeren en ouderen wordt omgekeken.
Ik ben van plan mij snel te gaan verdiepen in de werkzaamheden van de gemeenteraad, zodat ik goed op kan komen voor de belangen van zowel jongeren als ouderen. Daarnaast ben ik ook erg geïnteresseerd in het financiële beleid van de gemeente en wil me daar de komende raadsperiode graag verder in verdiepen.
Ik kijk ernaar uit hoe we het verkiezingsprogramma van Leefbaar Capelle kunnen gaan verwezenlijken.

Leonie Kerver-Poppe

Leonie Kerver-Poppe

Plaats 18

Hallo Capellenaren, Ik ben Leonie Kerver-Poppe. Geboren Capellenaar, moeder van 3 kinderen en dol op mijn honden. Na mijn opleiding ben ik als receptiemedewerker begonnen in een businesscenter en heb ik vervolgens gewerkt bij een assurantiekantoor. Hierna ben ik jarenlang werkzaam geweest in de zorg en sinds afgelopen jaar werkzaam bij tandartsenpraktijk Dental Masters Larikslaan.

Al lange tijd is Leefbaar mijn partij, de vorige verkiezingen stond mijn zoon, Benne Kerver, op de lijst van Leefbaar.
Ook ik ben nu verkiesbaar voor Leefbaar Capelle.

Wat ik zelf belangrijk vind in mijn woonplaats is: een fijne woning, mooie groene omgeving, scholen voor de kinderen, sportgelegenheden, uitgaansgelegenheden, bereikbaarheid met openbaar vervoer, voldoende en gratis parkeren, winkels op loopafstand, veiligheid, goede zorg voor ouderen, ziekenhuis, artsen en tandartsen naar keuze.

Aan al deze wensen kan Capelle aan den IJssel volstaan en deze voorzieningen wil ik ook graag zo houden.
Ook in gesprek gaan met de Capellenaar vind ik belangrijk. Ik kom graag in contact met u om te weten waar u tevreden over bent en wat u zou willen verbeteren.

Stemt u net als ik ook Leefbaar Capelle?

Manuela Valenti Clari

Manuela Valenti Clari

Plaats 19

Ik ben Manuela Valenti Clari en woon ruim twintig jaar in Capelle aan den IJssel in de wijk Schollevaar. Het mooie Capelle aan den IJssel waar ik me vanaf het begin thuis gevoeld heb.

Zolang ik me kan herinneren ben ik al geïnteresseerd in de politiek. Mede door de cursus Politiek Actief ben ik me meer gaan verdiepen in de gemeentelijke politiek.
Leefbaar Capelle heb ik leren kennen als een lokale partij met hart voor de inwoners en ondernemers van Capelle aan den IJssel. Omdat Leefbaar Capelle actief de wijken intrekt en luistert naar de inwoners, weet de partij wat er leeft in de Capelse samenleving. Daarom heb ik me aangesloten bij leefbaar Capelle.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de zorg als ambulant begeleider waarbij ik werk met mensen die extra ondersteuning nodig hebben in hun zelfstandig bestaan. Ook ben ik werkzaam op het gebied van werk en inkomen.

De komende jaren zou ik me graag in willen zetten voor de belangen van de Capelse samenleving.

Hasan Saritas

Hasan Saritas

Plaats 20

Hasan S. Saritas
Ben geboren op 16 februari 1959 in Istanbul/ Fenerbahçe. In de winter van ’63 verhuisd naar Rotterdam/Feijenoord. Woon nu alweer 43 jaar in Capelle aan den IJssel.
Ben getrouwd met Marianne.

Werkzaam bij Westland Infra als werkvoorbereider.

Als senior stel ik mij kandidaat om gratis openbaar vervoer voor senioren (een idee van mij) ook voor de komende periode 2022/2026 veilig te stellen.
Goede en betaalbare woningen (voor jong en oud) is een landelijke actualiteit waar ik mij ook voor de Capelle hard voor wil maken.
Een goede communicatie met bewoners en ondernemers in Capelle is bij mij nummer 1.
Een goed en leefbare gemeente begint mijn inziens bij een zo laag mogelijke woonlasten in Capelle. Wel gereguleerd maar gratis parkeren, geen extra kosten voor huisafval verwerking (Diftar) en een betaalbare gemeentelijke lasten.

Gerard van den AKker

Gerard van den AKker

Plaats 21

Gerard van den Akker.

In het verleden heb ik geruime tijd in de gemeenteraad gezeten voor Capels Belang, ook vier jaar als wethouder (1998-2002).
Voor lokaal bestuur denk ik dat lokale partijen belangrijk zijn. Zij staan dicht bij de mensen. Ze worden niet ‘gehinderd’ door de programma’s van de landelijke partij.
En als het zinvol is, is het toch gemakkelijk contact te leggen met ‘den Haag’.
Zijdelings ben ik steeds geïnteresseerd gebleven in de Capelse aangelegenheden.
Nu ik gepensioneerd ben, zou ik meer tijd hebben om me politiek weer in te zetten voor de belangen van de Capelse samenleving.

Dick van Sluis

Dick van Sluis

Plaats 22 Lijstduwer

Als wethouder Stadsontwikkeling heeft Dick in zijn jaren als wethouder in Capelle aan den IJssel een belangrijke bijdrage geleverd aan het Capelle aan den IJssel van nu. Halverwege de periode 2018 - 2022 heeft Dick een andere betrekking aanvaard en maakt hij nu zich druk om veiligheid bij de RET.

Als secretaris van het bestuur van de vereniging Leefbaar Capelle is Dick nog steeds betrokken.