BEGROTING 2017. DE INVALSHOEK VAN LEEFBAAR CAPELLE

Het is ons college (Leefbaar Capelle, VVD, D66) weer gelukt om een ‘groene’ begroting te presenteren. Als Leefbaar Capelle plakken we op deze begroting een groen etiket, omdat vele ‘seinen’ op groen kunnen blijven staan en het in Capelle bijzonder goed gaat op financieel gebied. En dat we zelfs nog meer kunnen investeren in veiligheid, in onze jeugd(hulp), nieuwbouw van scholen, verkeersveiligheid in Schollevaar en ons stadscentrum. En ook niet onbelangrijk: er wordt weer gebouwd in Capelle. Dit alles kunnen we doen zonder de woonlasten in Capelle te verhogen. Bij de start van dit college hebben we beloofd de lasten voor onze inwoners zo laag mogelijk te houden en dat doen we ook. We zijn niet alleen uitgeroepen tot de Groenste Gemeente van Nederland, we doen wat in onze macht ligt om waar mogelijk de lijstjes aan te voeren waar onze Capellenaren blij en beter van worden. Hoewel het niet direct te maken heeft met deze begroting willen we -gezien de vele vragen van senioren over het gratis openbaar vervoer voor 65 plussers- hun vraag ‘is het openbaar vervoer voor ons volgend jaar nog steeds gratis’  beantwoorden met een volmondig: ja!  Ook daar staan de seinen nog steeds op groen van gewoon doorgaan! Voor volgend jaar staan er meerdere zaken op de rails. We gaan in dat jaar van start met de nieuwe Stichting Welzijn Capelle, het aanvalsplan straatroven, de bouw van het nieuwe zwembad/sporthal op de plek van de ‘oude’ locatie van het IJsselcollege, de aanpak van de kruispunten rond de Koperwiek en gaat het Stadsplein op de schop. Speciale aandacht is er volgend jaar ook voor de verdere invulling van het gebied Landelijk Capelle, voor de heipalen van nieuwbouw in de Fazantstraat, aan de Couwenhoek en het Capels Blok. Winkelcentrum De Scholver en de omgeving krijgen meer dan een opknapbeurt! Die krijgen een metamorfose! Kortom: we investeren weer in uw veiligheid, uw buurt, uw wijk,uw stad. Daar hebben we u, als bewoner en Capelle-deskundige, bij nodig. Want een gemeente waar het voor jong & oud, groot en klein, kortom voor iedere Capellenaar fijn, veilig, leefbaar en goed wonen, winkelen, recreëren en werken is, is meer dan de ‘Groenste Gemeente’. Met elkaar maken we Capelle en maken we Capelle trots.

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.