CAPELLE GAAT ELEKTRISCHE KARRETJES ZELF EXPLOITEREN.

De dag voor Koningsdag doet de Sjalomschool in Schollevaar een recordpoging ‘zingen met z’n allen’.  Jurylid en wijkwethouder Ans Hartnagel en wethouder Dick van Sluis zijn natuurlijk aanwezig.

Reislustige kunnen zich binnenkort weer in een elektrisch karretje door Capelle aan den lJssel laten vervoeren. De gemeente gaat het ter zielen gegane tuk tuk-project nieuw leven inblazen. “Alleen dan wel met andere wagentjes.”

In heel de regio staan de karretjes sinds begin deze maand stil door de financiële problemen bij de vervoerder, de Stichting Flex. In Capelle aan den lJssel konden reislustige zich onder meer per tuk tuk laten vervoeren van het Business Centre Nederland naar metro- en treinstation Prins Alexander.

Achter het stuur van de zes wagentjes zaten langdurig werklozen, die op die manier weer contact met de arbeidsmarkt moesten krijgen.

Activiteiten

 Wethouder Dick van Sluis (Vervoer, Leefbaar Capelle) wil de Capelse activiteiten van Flex onderbrengen bij de lokale stichting Capelle Werkt.

De intentie is om de ‘ex-Flexers’ over te nemen. ,,In welke vorm het project precies wordt doorgestart, wordt nu onderzocht. Vast staat wel dat de tuk tuks niet terugkeren in het straatbeeld. De karretjes zijn te gevoelig voor storingen. In plaats daarvan komen andere elektrische voertuigen. Welke? Ook dat is nog punt van onderzoek.”

Van Sluis hoopt begin volgende maand een uitgewerkt plan te kunnen presenteren. ,,Op de karretjes na willen we zoveel mogelijk bij het oude laten, dus ook de prijs voor een ritje.” Voor de volledigheid: een tuk tuk-ritje kostte in Capelle zo’n 1,50 euro.

De tuk tuks van de stichting Flex reden sinds mei 2012 door de lJsselgemeente. Toenmalig wethouder Joost Eerdmans, thans voorman van Leefbaar Rotterdam, sprak destijds de hoop uit dat de stad vergeven zou worden van de milieuvriendelijke wagentjes. ,,Ze zijn schoon, stil en hopelijk laten mensen wat vaker de auto staan,” aldus Eerdmans.

De stichting Flex had behalve in Capelle ook tuk tuks rondrijden in Rotterdam en Vlaardingen. De kans dat de wagentjes daar nog terugkeren in het straatbeeld, is nihil. Een hulpaanbod van zowel vervoersbedrijf RET als de filantropische Rotterdamse stichting De Verre Bergen sloeg de stichting eerder af.

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.