CAPELLE ZAMELT BLIK EN DRANKENKARTONS IN MET PLASTIC HEROES ZAK

Capelle start met het inzamelen van blikken en drankenkartons. Voortaan kunnen Capellenaren naast plastic ook blik en drankkartons in de Plastic Heroes-zak stoppen. “Ik hoop dat dit een nieuwe impuls geeft aan het gescheiden inzamelen van afval”, vertelt wethouder Jean-Paul Meuldijk (stadsbeheer). “Recyclen is duurzaam en bovendien houden we onze afvalstoffenheffing er laag mee.”

Woensdag ophaaldag

Capellenaren kunnen de ‘Plastic Heroes’ zakken naast de containers zetten of ze ophangen aan de speciale haken aan lantarenpalen. Elke woensdag worden de zakken opgehaald. Alle drankverpakkingen en zuivelverpakkingen en al het blik waar eten in heeft gezeten mag in de zak. Plastic afval, drankenkartons en blik kan alleen worden aangeboden in de speciale transparante ‘Plastic Heroes’ zakken. Andere zakken worden niet meegenomen. Sinds de gemeente in  2011 startte met het gescheiden inzamelen van plastic, is de hoeveelheid restafval met 250.000 kilo per jaar verminderd.

 Gratis zakken

De speciale zakken kunnen gratis worden afgehaald bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, het afvalbrengstation aan de Groenedijk 12, de wijkwinkel in winkelcentrum De Scholver, de Plus aan het Slotplein en bij de dierenwinkel aan de Doormanstraat. Wie ze gratis thuisbezorgd wil krijgen kan ze bestellen via www.zakkenbestellen.nl of via nummer 0800 – 7329253.

Noot voor de redactie:

Met vragen kunt u contact opnemen met Thomas Heesters, woordvoerder van de gemeente Capelle aan den IJssel. Telefoon: 010 284 82 28 / mobiel: 06 22 39 84 87 / email: t.heesters@capelleaandenijssel.nl.

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.