CAPELLENAREN KIEZEN ONTWERP STADSPLEIN

Tot en met 15 oktober a.s. kunnen Capellenaren via www.centrumxpeditie.nl kiezen voor één van de twee ontwerpen van het nieuwe Stadsplein. Het Stadsplein wordt, net als een groot deel van het Capelse centrumgebied, de komende jaren volledig nieuw ingericht. Woensdag 25 oktober wordt tijdens een gratis toegankelijke thema-avond ‘Capellenaren maken de stad’ in het Isala Theater bekend gemaakt hoe het nieuwe ontwerp eruit komt te zien.

 Capellenaren kunnen kiezen uit twee ontwerpen. Ontwerpen die zijn gemaakt door architecten van Buro Sant en Co op basis van alle ideeën die eerder al door Capellenaren zijn ingebracht. Een grote wens van veel inwoners is om het Stadsplein te verbinden met het Amnestyplein en het daaraan grenzende water. Ook ambiëren veel Capellenaren een Stadsplein met ruimte voor de weekmarkt en evenementen. Dick van Sluis wethouder Stadsontwikkeling: “Er valt echt wat te kiezen voor de Capellenaar. Beide ontwerpen voldoen aan de algemene wensen, maar zijn echt anders. Wij zijn heel benieuwd naar welk ontwerp de voorkeur uitgaat.”

Online video over de twee ontwerpen van het Stadsplein.

Themater25 oktober

Op 25 oktober vindt in het Isala theater een speciale Thematerbijeenkomst plaats met als thema ‘Capellenaren maken de stad’. Bewoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en de gemeente gaan dan met elkaar in gesprek over de wijze waarop ze goed met elkaar kunnen samenwerken bij ontwikkelingen in de stad, zoals de huidige vernieuwing van het centrum. Tijdens de avond maakt wethouder Dick van Sluis het ontwerp van het nieuwe Stadsplein bekend.

Planning

Naar verwachting is het Stadsplein in de lente van 2019 volledig opnieuw ingericht. Daarvoor wordt in de eerste helft van 2018 eerst het gebouw van de Rabobank gesloopt. Daarna volgt de opening van het vernieuwde metrostation en wordt de Koperwiek aan de kant van het Stadsplein uitgebreid waardoor de metrobaan straks aan het zicht wordt onttrokken. Hierdoor komt er meer ruimte voor nieuwe winkels en horeca met terrassen op het plein.

De Werkkamer

Op www.centrumxpeditie.nl staat meer informatie over de twee ontwerpen van het Stadsplein en kan worden gekozen voor één van de twee ontwerpen. Met vragen en suggesties kunnen geïnteresseerden terecht in de Werkkamer op het Amnestyplein. Hier kunnen de twee ontwerpen van het Stadsplein ook met een VR-bril worden bekeken. De Werkkamer is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Aanmelden voor de bijeenkomst ‘Capellenaren maken de stad’ van Themater kan via www.themater.org.

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.