CAPELS COMPLIMENT VOOR WILLEKE RAVENNA EN JAAP SPIGT

Een grote verrassing vanmiddag voor klokkenluider Willeke Ravenna en advocaat Jaap Spigt. In het gemeentehuis ontvingen zij ieder een Capels Compliment voor hun inzet voor ouders die gedupeerd zijn door kinderopvang De Parel. Ze kregen de gemeentelijke onderscheiding uit handen van wethouders Ans Hartnagel en Eric Faassen, onder toeziend oog van vrienden en familie.

Wethouder Hartnagel sprak Willeke Ravenna toe: “Ik vind het heel bijzonder hoe jij je hebt vastgebeten in deze zaak. Jij bent degene die de klokken heeft geluid en zich tomeloos heeft ingezet voor alle ouders.” Voor Jaap Spigt was het geen verrassing dat Ravenna een Capels Compliment zou krijgen, dat was hem al eerder ingefluisterd. Maar wat hij niet wist was dat hij zelf ook naar het gemeentehuis was gelokt. “Je hebt je belangeloos ingezet voor de ouders, en doet dat nog steeds”, zei wethouder Faassen tegen de verraste advocaat. “Je hebt geen idee hoeveel je voor de ouders betekent. Je inzet is het hele Capelse college opgevallen.” Wethouder Hartnagel vulde hem aan: “Dat geldt uiteraard voor jullie beide: het is aan jullie te danken dat de ouders zich gesterkt voelen in hun strijd en op de been blijven, in een tijd waarin andere instanties het laten afweten. Ontzettend bedankt daarvoor!”

Financiële problemen
De eigenaar van kinderopvang De Parel vroeg, zonder dat ouders het wisten, in hun naam kinderopvangtoeslag aan. Later bleek dat de betreffende gezinnen tienduizenden euro’s kinderopvangtoeslag, die ze nooit ontvangen hebben, terug moeten betalen aan de belastingdienst. Hierdoor zitten deze gezinnen nu diep in de financiële problemen.

Bron: gemeente Capelle aan den IJssel

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.