“DE VORIGE KEER STONDEN DE MENSEN BUITEN …………….”

“De vorige keer stonden de mensen buiten in de rij om binnen te komen,” vertelt wethouder Ans Hartnagel.

Donderdag 16 oktober 2014 tweede Banenmarkt+ in Capsloc

Vanwege het grote succes van de Banenmarkt+ in juli, krijgt deze aanstaande donderdag 16 oktober een tweede editie in CAPSLOC. Met onder andere workshops en een speedmeet krijgen werkzoekenden de kans zich te presenteren en hun sollicitatievaardigheden op te plussen. Ook krijgen de aanwezigen weer een inspiratiesessie van televisiepersoonlijkheid John Williams.

Groot succes

Ook deze tweede banenmarkt is speciaal gericht op bewoners van de ‘Buurten met Uitzicht’, de Hoven/Wiekslag en de Hoeken. De Banenmarkt+ breekt met de traditionele opzet van een banenmarkt en blijkt een schot in de roos te zijn! De vorige keer stonden de mensen buiten in de rij om binnen te komen,” vertelt wethouder Ans Hartnagel (Buurten met Uitzicht). Haar collega Eric Faassen (Sociale zaken) vult aan: “De workshops en de inspiratiesessie van John Williams waren zo’n grote hit, dat de winnaars die alle workshops hadden doorlopen door de hele zaal werden toegejuicht.”

Pitch jezelf

In het eerste gedeelte van deze banenmarkt+ doorlopen de bewoners verschillende workshops zoals ‘dress for success’, het schrijven van een overtuigende motivatiebrief en de ‘elevator pitch’ waarin je leert hoe je jezelf in slechts vijf zinnen kunt verkopen. Tijdens een speedmeet met werkgevers krijgen de deelnemers de kans om het geleerde uit de workshops gelijk in het echt te oefenen. Wethouder Hartnagel: “De werkgevers geven direct feedback op hoe je overkomt en wat je nog kunt verbeteren. En wie weet ben je wel zo overtuigend dat je weggaat met een baan op zak.”

John Williams

Speciale workshop is de inspiratiesessie met niemand minder dan John Williams. Hij vertelt hierin hoe het hem  is gelukt om zich op te werken van stagiair tot een succesvolle presentator en acteur. Centraal in zijn verhaal staat zijn doorzettingsvermogen en zijn oproep om je zelf te ‘branden’: je bent je eigen merk en je zet jezelf zo goed mogelijk in de markt!

Kledingcheque

De Banenmarkt+ vindt plaats op donderdag 16 oktober van 10.30 tot 17.15 uur in CAPSLOC, Pelikaanweg 3, Capelle aan den IJssel. De markt is gratis voor bewoners uit de Hoven/Wiekslag en de Hoeken en wordt vanuit de Buurten met Uitzicht georganiseerd door het Eropaf-team, het Werkplein en Buurtkracht. Degenen die alle workshops doorlopen maken kans op het winnen van kledingcheques van 50 euro. Aanmelding is verplicht via het Vrijwilligersinformatiepunt van Buurtkracht via 010 – 264 02 20 of vip@buurtkracht.nu.

Bron: Capelle aan den IJssel

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.