DE WEEK VAN LEEFBAAR 21 DECEMBER 2020

Afgelopen maandag werd Nederland door de minister-president geïnformeerd over de maatregelen die van kracht worden in verband met de corona pandemie. Nederland bevindt zich weer in een lockdown die verder gaat dan de intelligente lockdown die we in het begin van de crisis hebben meegemaakt. De gevolgen zijn voor wat betreft de besmettingen hopelijk positief. Maar wat de gevolgen zijn maatschappelijk en economisch moeten we afwachten. We hadden met een ieder gehoopt dat er tijdens de kerstperiode wat meer ruimte mogelijk zou zijn, maar dit is echter niet het geval. Wij hopen dat iedereen toch binnen de beperkingen er het beste van maakt.

Deze week waren ook de laatste vergaderingen van de raad. In de afgelopen raadsvergadering stond in de actualiteitenraad de vraag van ons raadslid John Janson centraal. Leefbaar Capelle maakt zich zorgen over het gebruik van en het op zak hebben van messen bij onder meer jeugdigen. Hier hebben wij vaker in de laatste tijd aandacht voor gevraagd. Uit de discussie met de burgemeester kunnen we stellen dat deze groep erop kan rekenen dat zij nauwlettend gevolgd gaan worden en ook preventief gefouilleerd gaat worden. Daarnaast gaat de gemeente ook een inleveractie mogelijk maken en voorlichting geven op scholen om dit wapenbezit te ontmoedigen. Met verve heeft John Janson dit onderwerp voor het voetlicht gebracht in deze actualiteitenraad.

In de reguliere gemeenteraad stonden er een aantal hamerstukken op de lijst. De belangrijkste bespreekstukken waren voor Leefbaar Capelle onder meer de najaarsnota. De najaarsnota is een overzicht van de stand van zaken van de begroting. Met dit overzicht kon Leefbaar Capelle instemmen. Wel zien we de kosten die in de gemeente gemaakt worden door de corona crisis steeds groter worden. Ook zien we mede hierdoor tekorten ontstaan in de begroting van de gemeente en de kerntakendiscussie die de komende tijd gevoerd gaat worden zal een andere invulling moeten gaan opleveren om ons huishoudboekje op orde te houden. Capelle doet het nog steeds goed, maar we moeten wel voorzichtig zijn.

De raad is met kerstreces, het gemeentehuis is bijna helemaal leeg. Ook de fractieleden van Leefbaar Capelle gaan richting kerst en nieuwjaar. De fractie blijft echter via social media en de website gewoon bereikbaar.

De fractie, wethouders en bestuur wensen u goede kerstdagen en een veilige jaarwisseling.

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.