DEZE WEEK FRACTIELID HASAN SARITAS

Mijn naam is Hasan S. Saritas.

Ben geboren op 16 februari 1959 in Istanbul/ Fenerbahçe. In de winter van ’63 verhuisd van naar Rotterdam/Feijenoord. Woon nu alweer meer dan 30 jaar in Capelle aan den IJssel. Ben getrouwd met Marianne.

Werkzaam bij Strabag SE als Work Preparator.

Nadat eind 2000 mijn interesse in de gemeentepolitiek verder aan werd gewakkerd, heb ik mij eind 2001 kandidaat gesteld bij de PvdA voor de gemeenteraads-verkiezingen van 2002. De opkomst van het populisme en later het fortuynisme was een feit. Ook melde zich in Capelle een nieuwe partij Leefbaar Capelle. Na een intensieve en bovenal sportieve verkiezingsstrijd verloren wij als PvdA en kwam geheel uit het niets Leefbaar Capelle met 8 zetels in de raad. Ik had onvoldoende stemmen om in de raad zitting te nemen maar werd burgerraadslid. Gelijk vanaf het begin heb ik goed samengewerkt met de burger- en raadsleden van leefbaar. De volgende periode bereikte ik door voorkeurstemmen wel het raadslidmaatschap.

Deze groep van voorkeurstemmers heb ik tot op heden kunnen behouden. Ook bij de jongstleden gehouden gemeenteraadsverkiezingen heb ik door mijn vaste groep voorkeurstemmers mijn zetel in de raad weten te continueren. Echter gaande de verkiezingsstrijd, dat overigens niet zo sportief verliep, heb ik moeten constateren dat er tussen mij en de overige kandidaten van de Capelse PvdA een niet te overbruggen verschil van meningen is.

Derhalve heb ik besloten om uit de fractie van de PvdA te treden en op persoonlijke titel verder te gaan. Fractie Saritas was hiervan het gevolg. Als socialist ben ik van mening dat je de taak van volksvertegenwoordiger het best bij een door het volk breed gedragen groepering tot uiting kan brengen. Overigens heb ik mijn uiterste best gedaan om als eenmansfractie deze taak uit te voeren. Maar het raadslidmaatschap is geen taak dat je eventjes tussen neus en lippen kan doen.

Hierdoor heb ik mij na 13 jaar gemeentepolitiek, als het 13de lid, aangesloten bij (een 13 jarige LC). Deze puberende partij is hard op weg naar het volwassendom en in deze groei fase, dat overigens een groeicurve van up en downs kent, wil ik mijn steentje aan bijdragen.

Leefbaar Capelle beslaat bijna een derde van de Capelse raad ( met nog een ruime groeipotentie) is een blijver en zelfs een leader in de lokale politiek. De opkomst en huidige slagorde van Leefbaar maakt dat zij trendsetter is geworden.

Persoonlijk wil ik mij bij leefbaar inzetten voor bijvoorbeeld het bewaken van de te hoge huren in het algemeen en in het bijzonder de huidige moordende huren waarmee op deze tijden van recessie de winkelbranche geconfronteerd worden.

Ons milieu en in het bijzonder de toekomstige energiebronnen blijven mijn interesse hebben. Net als velen doe ik het licht uit als ik het niet nodig heb.

Ik hoop dat mijn trouwe achterban mij ook bij leefbaar weet te vinden.

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.