DEZE WEEK FRACTIELID ILSE BOLLINGER

Capelle aan den IJssel, een mooie plek om te wonen en ik wil graag zorgen dat dat zo blijft. Dat is voor mij de voornaamste reden om deel te nemen aan de Capelse politiek. In onze stad zijn zoveel goede voorzieningen, die wil ik behouden. De keuze om actief te blijven is; er staat zoveel te gebeuren bij de overheveling van veel regelingen van het Rijk naar de Gemeente. Hierbij wil ik op de eerste rij zitten. Vooral het overhevelen van de jeugdzorg heeft mijn interesse. De jeugd heeft de toekomst, een cliché maar zo waar.

Neelie Kroes een energieke vrouw

De afgelopen vier jaar was ik ook raadslid en de periode daarvoor burgerraadslid voor Leefbaar Capelle. Dus politieke ervaring heb ik, terwijl ik me ook realiseer dat er in de politiek iedere dag iets te leren valt. Wat ik vooral geleerd heb in de afgelopen jaren, is dat het niet mogelijk is om iedere Capellenaar tevreden te houden. Neelie Kroes is mijn politieke voorbeeld. Deze dame straalt een energie uit en staat zo achter haar standpunten, daar kan ik niet anders dan bewondering voor hebben en een voorbeeld aan nemen.

Goed voorbeeld doet volgen

De hulp die sommige jongeren nodig hebben borgen bij de veranderingen die er aan komen. Er naar toe werken dat die hulp geboden wordt aan de voorkant of zelfs dat voorkomen wordt dat er hulp nodig is. Meer Capelse jongeren met een diploma zodat de opstap naar werk eenvoudiger is. Het is ook belangrijk dat iedereen in het gezin ondersteuning krijgt, misschien is het soms nodig om de ouders naar een opleiding en werk te begeleiden. Goed voorbeeld doet goed volgen. Werk en inkomen haalt mensen uit een isolement. Wat minstens zo belangrijk is, zijn de voorzieningen voor de jongeren die geen hulp nodig hebben, die het gewoon goed doen. Die mogen niet vergeten worden in dit hele proces.

Huishoudboekje op orde

Capelle aan den IJssel heeft het huishoudboekje meer dan goed op orde. Hierdoor zijn er veel voorzieningen behouden en is er geen lastenverzwaring voor de Capellenaar nodig. Mede door dit sterke financiële beleid zie ik de overgang van de regelingen van het Rijk naar Gemeente met heel veel vertrouwen tegemoet. Capelle aan den IJssel heeft ook oog voor de bestaande ondernemers en er wordt ruimte geboden aan startende ondernemers. Er zijn altijd verbeterpunten in een stad als de onze, alleen voor Capelle is dat lastig omdat ik alles aan Capelle zo leuk vind.

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.