DEZE WEEK FRACTIELID JOHN JANSON

Capelle is voor mij vooral de stad waar ik met erg veel plezier mijn jeugd heb mogen doorbrengen. Met familie en vrienden heb ik in de wijk Schenkel een prachtige tijd gehad. Veel geleerd en fijne mensen leren kennen. Capelle is een gemeente die veel te bieden heeft aan haar inwoners. Naast wonen heb ik ook een lange tijd in Capelle mogen werken, bij de toenmalige PTT. In die periode ben ik erachter gekomen hoe belangrijk het voor mij is om met mensen te werken. Ook heb ik de Capelse omgeving nog beter leren kennen. Je komt tenslotte als medewerker van de PTT in alle wijken.

Capelle, in harmonie samen leven
De ontwikkeling van Capelle van dorp naar stad heb ik van dichtbij meegemaakt. Capelle is een stad geworden waar ik nog steeds met heel veel plezier woon. Een stad waar veel mensen in harmonie met elkaar samen leven, wat uiteraard ook de daarbij behorende uitdagingen met zich mee brengt. Als raadslid van Leefbaar Capelle vind ik het leuk om een bijdrage te leveren aan de uitdagingen die we in Capelle hebben. Een veilig Capelle is wat ik alle inwoners van onze gemeente gun, daarom is dat voor mij een van de belangrijkste aandachtspunten.

Wijkgerichte aanpak steeds belangrijker
De ontwikkeling van de wijken Schollevaar, Schenkel-Noord, Fascinatio en ‘s-Gravenland kan ik mij nog goed herinneren. Ik woon nu al weer 18 jaar met veel plezier in de wijk ‘s-Gravenland. Het is mooi om mee te mogen maken dat ook mijn dochters hun jeugd hier doorbrengen. Om Capelle nog leuker en aantrekkelijker als woonstad te maken is een wijkgerichte aanpak. Wij van Leefbaar Capelle, willen de komende periode steeds meer zaken per wijk aanpakken, en zo de bewoners nog meer bij hun eigen leefomgeving te betrekken.

Een fijne gemeente, maar het kan altijd beter
Capelle is een fijne gemeente om te wonen, maar het kan natuurlijk altijd beter, denk hierbij bijvoorbeeld aan ons stadscentrum. Hier kunnen we als gemeente nog wel het een en ander verbeteren. Dat is een van de uitdagingen waar Leefbaar Capelle zich voor gaat inzetten, maar ook veiligheid en wijkgericht werken zijn voor mij als raadslid erg belangrijk.

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.