EEN DIENST MEEDRAAIEN MET HANDHAVING

Vrijdag 6 juni heb ik de kans gehad een volledige dienst mee te draaien met Raymond en Edwin van Handhaving Capelle. De eerste 4 uren op de fiets, ‘s-avonds met de auto. Een bijzondere ervaring om te zien hoe deze mannen (maar ook vrouwen) hun uiterste best doen om Capelle schoon, heel en veilig te houden. En dat doen ze dus niet door zoveel mogelijk bonnen uit te delen, maar juist met potentiele overtreders in gesprek te gaan. Gesprekken volgen met jongeren om hun te wijzen op de regels die er gelden op diverse plaatsen. In Oostgaarde, nabij de Keerkring, wordt in de bosjes een grote (speel)hut ?? aangetroffen. Normaal geen probleem, maar als er vernielingen aan bomen en planten worden aangericht, zal er toch overleg volgen hoe hier mee zal worden omgegaan.

Natuurlijk zijn er situaties waar wél direct handelend wordt opgetreden. Bijvoorbeeld bij het Vuyk-park en het Pier Panderplein in Schollevaar. Hier geldt een alcoholverbod. En als je dan toch wordt aangetroffen met een geopend blikje of flesje bier, tja, dan ben je de ‘sjaak’. Als er een klacht komt over modder op een voetpad in sportpark Schenkel, gaat Handhaving daar ook naar toe. En inderdaad, een ongelofelijke smeerboel wordt daar aangetroffen. Hier zal dus de aannemer over worden aangetroffen. ‘s-Avonds een melding uit Schenkel. Bij een container ligt een enorme hoeveelheid afval naast een volledig lege container. Vermoedelijk, afkomstig van een verhuizing. De piketdienst van de gemeente wordt gebeld en binnen een half uur is deze rotzooi (om 23.00 uur) opgeruimd en afgevoerd naar de gemeentewerf. Vanzelfsprekend volgt er onderzoek naar de daders.

Kortom, ik heb een bijzondere prettige dienst meegemaakt en ben blij dat het college in haar coalitieakkoord heeft aangegeven dat Handhaving er twee BOA’s bij krijgen.Want dat het nodig is, is mij duidelijk geworden. Nogmaals, hartelijk dank aan Raymond en Erwin.

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.