EERSTE PRESENTATIE COALITIEAKKOORD OP STADSPLEIN

Komende vrijdag om 10:00 uur ondertekenen Ans Hartnagel, Pieter Holkamp en Eric Faassen op het Stadsplein in Capelle aan den IJssel het coalitieakkoord dat hun drie partijen zijn overeengekomen. De lijsttrekkers van Leefbaar Capelle, D66 en VVD lichten het akkoord toe en presenteren de vijf Capelse wethouders, die maandagavond worden geïnstalleerd.

Midden in Capelle
“We willen als bestuur dicht bij onze inwoners staan en persoonlijk aan de Capellenaren uitleggen wat we gaan doen”, verklaart Ans Hartnagel de plaats waar de ondertekening plaatsvindt. Pieter Holkamp vult aan: “We hebben elkaar goed kunnen vinden bij de uitwerking van onze plannen en hebben een robuust en ambitieus akkoord. Dat moet je dichtbij de mensen presenteren.” “Bovendien krijgt het Stadsplein in ons akkoord onze aandacht bij zowel de verdere ontwikkeling van het centrumgebied als voor wat betreft veiligheid”, licht Eric Faassen al een tipje van de sluier van het akkoord op.

Onderhandelingen
De coalitiepartners hebben de afgelopen periode het coalitieakkoord uitgewerkt onder de leiding van oud-wethouder Cees van den Heuvel. Afgelopen zaterdag is het akkoord ook besproken met de raadspartijen die niet aan de coalitie deelnemen. Een aantal van de aanvullingen uit de bijeenkomst is toegevoegd aan het akkoord dat vrijdag gepresenteerd wordt. De ondertekening en presentatie vinden plaats voor de terrassen ter hoogte van In den Boekenkast op het Stadsplein. Bij regen wordt uitgeweken naar Lunchroom Cappuzzino in de winkelcentrum De Koperwiek.

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.