Gemeente neemt maatregelen Algeraweg

De gemeente laat op 27 januari weten dat er maatregelen genomen gaan worden om de geluidsoverlast op de Algeraweg tegen te gaan.

Zie hier het bericht op de website van de gemeente Capelle aan den IJssel.

Het begin is er

Op 8 november 2021 nam de gemeenteraad een motie aan op initiatief van Leefbaar Capelle om de overlast op de Algeraweg aan te pakken.

De motie met de titel “Kan het op de Algeraweg een tandje minder met overlast en herrie” vroeg het college ondermeer de mogelijkheid van geluidsschermen te onderzoeken en plaatsen van snelheidsdisplays om de urgentie van snelheidsreductie van het verkeer te benadrukken.

In de eerste helft van dit jaar worden de eerste maatregelen uitgevoerd en eind van dit jaar, uiterlijk begin volgend jaar wordt het asfalt op de Algeraweg vernieuwd met geluid reducerend asfalt.

Leefbaar Capelle is positief over deze eerste stappen en blijft de uitvoering en effect ervan volgen. Het plaatsen van geluidsschermen zit (nog) niet in deze eerste stappen en misschien is dit ook niet nodig als snelheidsreductie in combinatie met het geluid reducerend asfalt voldoende effect heeft.

Blijkt dit volgend jaar niet voldoende effectief, dan vinden wij dat alsnog het plaatsen van geluidsschermen aan de orde is.

Het begin is er!