GRATIS AANHANGWAGEN OM AFVAL WEG TE BRENGEN

Capellenaren kunnen voortaan gratis een aanhanger lenen bij tankstation AVIA om afval naar het afvalbrengstation te brengen. Met dit initiatief wil de gemeente ervoor zorgen dat de afvalscheiding verder toeneemt.

Van groot tuinafval tot oude koelkasten en van hout tot oud frituurvet. Elke Capellenaar kan zijn of haar afval gratis kwijt bij het afvalbrengstation aan de Groenedijk 12. Maar wat als het afval niet in de auto past? Om te zorgen dat het vervoer naar het afvalbrengstation geen opstakel vormt kan drie uur lang een aanhangwagen worden geleend bij de AVIA aan de Couwenhoekseweg. Gratis en voor niets. “Ik hoop dat veel Capellenaren gebruik gaan maken van de gratis aanhangwagen”, zegt wethouder Jean-Paul Meuldijk. “Het initiatief past uitstekend bij ons beleid om steeds meer afval gescheiden in te zamelen.”

Werkwijze

Hoe het werkt: iemand die bij de AVIA een aanhangwagen huurt moet vooraf melden dat het om het wegbrengen van afval naar de gemeente gaat. Nadat het afval is weggebracht, ontvang diegene bij het afvalbrengstation een formulier met stempel. Bij het terugbrengen van de aanhangwagen bij de AVIA moet dit formulier worden ingeleverd. De eerste drie uur huur zijn dan gratis. In veruit de meeste gevallen is dat ruim voldoende om zonder kosten met een aanhangwagen het afval weg te brengen.

Fotobijschrift: Wethouder Jean-Paul Meuldijk (r) koppelt samen met Jan Vermeulen (l) van AVIA een aanhangwagen achter een auto. Vanaf nu kunnen Capellenaren drie uur gratis een aanhangwagen lenen om afval weg te brengen naar de gemeente.

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.