GRATIS OV VOOR CAPELSE OUDEREN BLIJFT

Het Algemeen Dagblad schopt herrie over wat er niet is. Ze hebben de klok horen luiden, maar weten niet waar de klepel hangt en brengen onze ouderen daardoor in paniek. Lees hieronder het persbericht wat zojuist door de gemeente Capelle aan den IJssel is uitgegeven.

PERSBERICHT.

De Capelse 65-plusser kan gewoon gebruik blijven maken van het gratis openbaar vervoer in de Rotterdamse regio. Het college van de gemeente Capelle aan den IJssel reageert vol verbazing op de eerder verschenen berichten in de media dat het gratis ov voor Capelse ouderen onder vuur ligt. Wethouder Ans Hartnagel wil de Capelse ouderen geruststellen: “Als college komen we natuurlijk onze afspraken na, dus het openbaar vervoer voor 65-plussers blijft gewoon. Dat hangt zeker niet af van het wel of niet terugkrijgen van btw.” 

De gemeente Capelle betaalt jaarlijks ongeveer 570.000 euro aan de RET voor het gratis vervoer van 8500 oudere Capellenaren. De Belastingdienst claimt nu dat de btw hiervan niet aftrekbaar is, wat zou betekenen dat de jaarlijks verschuldigde btw uitkomt op € 35.000. Dit extra bedrag wordt meegenomen in de Voorjaarsnota 2016 die binnenkort verschijnt. “Dit doen we echter voor de zekerheid. Het college is het namelijk oneens met het standpunt van de belastingdienst dat de btw van het gratis ov niet verrekenbaar is”, aldus wethouder Hartnagel.

Geen zorgen

Het Capelse college werd onlangs verrast door een naheffing van de Belastingdienst, zij keurden de aftrek van btw op de ‘OV 65-plusser’ regeling af. Wethouder Hartnagel benadrukt: “Tegen deze gehele naheffing maken wij bezwaar. En mocht de Belastingdienst voet bij stuk houden, tekenen we beroep aan bij de rechtbank. Wat ik voor dit moment vooral belangrijk vind is dat de Capelse ouderen weten dat zij zich geen zorgen hoeven te maken”.

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.