“IEDEREEN MOET ZICHZELF KUNNEN ZIJN”

Coming Out Dag 2014: “Iedereen moet zichzelf kunnen zijn”

Daar is LC het helemaal mee eens.

Capelle aan den IJssel hangt met zeker 45 andere gemeenten en het ministerie van OCW de regenboogvlag uit op Coming Out Dag, zaterdag 11 oktober 2014. Ook dit jaar heeft Capelle een aantal activiteiten vanwege Coming Out Dag. “Het blijft nodig hier aandacht voor te vragen’, aldus wethouder Eric Faassen.

Regenboogvlag

Op vrijdag 10 oktober om 11.00 uur hijst Wethouder Eric Faassen met de Capelse homoambassadeurs Noes Fiolet en Christel Gevers  de regenboogvlag. Iedereen is daarbij van harte welkom. Dit is de aankondiging van Coming Out Dag, op zaterdag 11 oktober, een dag die benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Deze actie is op twitter te volgen via #regenboogvlag2014 en #comingoutdag2014.

Boodschap kracht bij zetten

De regenboogvlag symboliseert dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig moet kunnen voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Wethouder Eric Faassen (emancipatie): “Het is een zichtbare aanmoediging van de gemeente voor LHBT inwoners en vooral gewoon voor alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.”

‘Time to connect’

Na het hijsen van de Regenboogvlag presenteren de de Capelse homoambassadeurs Noes Fiolet en Christel Gevers hun thema voor de komende Periode: ‘Time to Connect’. Ze zoeken actief de verbinding met Capelse organisaties en de inwoners. De betrokken organisaties uit onderwijs, ouderenzorg en het Centrum voor Jeugd en Gezin zullen op hun poster hun inzet voor de emancipatie van LHBT-ers kenbaar maken, samen met de gemeente Capelle. In het Isala Theater is zaterdagavond de voorstelling ’Aan niets overleden’ te zien als afsluiter van Coming Out Dag 2014.

Het hele jaar door

De Coming Out Dag duurt één dag, maar de boodschap van de gemeenten geldt het hele jaar. Wethouder Eric Faassen: “De homoambassadeurs hebben de afgelopen twee jaar al veel bereikt. Ze hebben het Radioprogramma ‘Uit de kast’ op Radio Capelle, de Regenboogsalons voor ouderen, een jongerenplatform, een digitale nieuwsbrief en de website diversiteitenliefde.nl opgestart. Vanuit die basis leggen ze nu vol enthousiasme contact met nieuwe partners. De gemeente blijft die initiatieven ondersteunen.”  Wie meer wil weten over het thema kan kijken op www.diversiteitenliefde.nl.

Bron: Gemeente Capelle aan den IJssel

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.