KNALSENSOREN VOOR CAPELLE?

Leefbaar Capelle strijdt tegen vuurwerkoverlast 

In Hilversum zijn knalsensoren ingezet tegen vuurwerkoverlast. Leefbaar Capelle is benieuwd naar de mogelijkheden voor Capelle en vraagt het college van burgemeester en wethouders om onderzoek te doen. 

De gemeente Hilversum heeft, zonder dat de inwoners hiervan op de hoogte waren, knalsensoren ingezet als nieuw wapen tegen vuurwerkoverlast. Dankzij deze sensoren krijgt de politie binnen 30 seconden een e-mail met de locatie waar vuurwerk wordt afgestoken. Hierdoor kan de politie snel ter plaatse zijn om overtreders in de kraag te vatten.

Hilversum heeft goede resultaten geboekt met de knalsensoren. ,,Er zijn in Hilversum verschillende overtreders opgepakt. Dit is voor Leefbaar Capelle reden genoeg om op korte termijn contact op te nemen met de gemeente Hilversum. Als onze bevindingen positief zijn, komen we met een initiatiefvoorstel richting de gemeenteraad’’, vertelt Albert van Bart, raadslid voor Leefbaar Capelle.

Leefbaar Capelle wil hierbij graag ondersteuning door het college van burgemeester en wethouders. ,,We hebben gevraagd of het college bereid is om, parallel aan het onderzoek van onze fractie, óók onderzoek te doen: kan deze aanpak aan het einde van dit jaar in Capelle worden gerealiseerd? Wat betekent dit op financieel gebied?’’ Als de plannen daadwerkelijk worden uitgevoerd, zal er eind december in Capelle minder geknald worden.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Albert van Bart, Leefbaar Capelle

Telefoonnummer: 06 – 27825353

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.