LEEFBAAR CAPELLE START ENQUÊTE

Leefbaar Capelle start enquête over de maatregelen voor Capelse bedrijven in Coronatijd

Een jaar geleden werd de wereld, Nederland en dus ook Capelle overvallen door het coronavirus. Een zich steeds verder ontwikkelende ramp zoals wij die we eigenlijk alleen uit de geschiedenisboeken kennen. Na een wat rommelige start waarin iedereen, inclusief onze minister-president, daar nog wat lacherig over deed bleek het een serieus probleem te worden dat zich razendsnel ontwikkelde. De horeca, detailhandel, evenementenbranche en tal van andere sectoren van onze open economie werden vanaf het begin zwaar getroffen. De centrale overheid tuigde razendsnel allerlei steunmaatregelen op om deze getroffen sectoren te ondersteunen.

Nu zijn we een jaar verder en we zitten nog steeds in een lockdown en uitzicht op een normale wereld lijkt nog verre toekomstmuziek te zijn. Na verschillende publicaties, waarin de problemen van de getroffen ondernemers werden besproken en ook de uitwerking van de steunpakketten werd belicht, zijn wij als Leefbaar Capelle zeer benieuwd hoe het nu werkelijk met onze Capelse ondernemers gaat.

De eerste steunpakketten, zoals o.a. de NOW1 regeling worden na de voorschotten in het begin nu definitief berekend door o.a. het UVW. Wij horen daar soms zeer verontrustende berichten over. Wegens veranderende omstandigheden kunnen de definitieve bedragen flink verschillen ten opzichte van de voorschotten van vorig jaar die gebaseerd waren op de ijkmaand januari. Daarbij blijken soms andere berekenmethodes te worden toegepast dan bij de aanvraag waardoor het terug te betalen bedrag hoger kan uitkomen dan het eerder ontvangen bedrag. Ook worden er automatisch boetes uitgedeeld bij te veel ontvangen steun. Dit alles verontrust ons zeer. Dit kan betekenen dat ondernemers in plaats van steun te ontvangen juist de min ingaan. Dat is iets dat je de getroffen ondernemers niet aan kunt doen volgens Leefbaar Capelle.

Wij hebben dan ook een aantal vragen voor u opgesteld om te kijken of er in Capelle ook dergelijke problemen spelen en omdat we sowieso benieuwd zijn hoe het de Capelse ondernemers vergaat in deze bizarre tijd. Wij vragen u om deze vragen in te vullen als u zelf een ondernemer bent in Capelle of om anders deze vragen te delen als u een Capelse ondernemer kent.

Klik hier om naar de enquête te gaan

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.