LEEFBAAR WETHOUDER DICK VAN SLUIS VERLAAT POLITIEK EN VERTREKT NAAR RET

Dick

Capelle aan den IJssel, 5 september 2019 – De Capelse wethouder Dick van Sluis verlaat per 1 november de lokale politiek voor een managementfunctie bij de RET. Van Sluis wordt manager Risk en Veiligheid bij de RET en daarmee verantwoordelijk voor het algehele veiligheidsbeleid van het Rotterdamse vervoersbedrijf. Dick van Sluis (54) was negen jaar en drie aaneengesloten beleidsperioden wethouder in Capelle aan den IJssel namens Leefbaar Capelle. Van Sluis blijft aan t/m 31 oktober en neemt tijdens de raadsvergadering op 30 september afscheid van de gemeenteraad. Leefbaar Capelle beraadt zich momenteel over zijn opvolging.  

 Burgemeester Peter Oskam is trots op de ‘gedurfde’ stap die Dick van Sluis zet richting de RET. “Dick is een voortreffelijk wethouder die menig dossier tot een goed einde heeft gebracht. Een echte Capellenaar die zich met hart en ziel voor de stad en haar inwoners heeft ingezet. We verliezen een politicus met kwaliteiten die na negen jaar een prachtige stap in zijn carrière zet. Een stap die het voltallige college hem van harte gunt.”

Maurice Unck, directeur RET: “We zijn erg blij met de komst van Dick van Sluis als manager Risk & Veiligheid. We hebben met hem als wethouder van de gemeente Capelle aan den IJssel, met onder meer verkeer en vervoer in zijn portefeuille, altijd prettig samengewerkt en verwelkomen hem hartelijk bij de RET. Zijn jarenlange ervaring op het gebied van zowel vervoer als veiligheid zal goed van pas komen in zijn nieuwe functie.”

Politieke carrière

Oud politieagent Dick van Sluis zat namens Leefbaar Capelle sinds 2010 als wethouder in het Capelse college. In negen jaar was hij verantwoordelijk voor een groot aantal portefeuilles. De laatste jaren lag daarbij de focus op stadsontwikkeling, verkeer en vervoer en onderwijs. De vernieuwing van het Capelse centrum, de ontwikkeling van de sociale woningvoorraad en de transformatie en ontwikkeling van Rivium tot bruisende woon- en werkwijk noemt Van Sluis zijn recente politieke hoogtepunten. Dick van Sluis verlaat de Capelse politieke arena met gemengde gevoelens: “Met mijn collega wethouders, de burgemeester, de gemeenteraad en in al die jaren vele honderden ambtenaren heb ik een bijdrage mogen leveren aan een socialer, mooier en leefbaarder Capelle. De politiek kostte me energie, maar leverde me ook veel energie op. Na negen jaar wethouderschap komt er nu een onverwachte kans voorbij. Mobiliteit, vervoer, veiligheid, het zijn precies die dossiers die me interesseren. Ik heb zin in mijn nieuwe baan bij de RET, maar verlaat mijn rol als wethouder met enige weemoed.”

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.