LEEFBAREN OOG EN OOR IN CAPELLE

Raadsleden van Leefbaar Capelle samen met de handhavers “Oog en Oor”

Leefbaar raadsleden Charlotte van Dorp, Jonathan Smit en Ton Lange hebben ochtend-, middag- en avonddiensten of een combinatie meegedraaid met de Handhavers. In eerste instantie ging het om het opsporen en afsteken van illegaal vuurwerk in deze laatste dagen van december en om aandacht te besteden aan vuurwerkmeldingen. Volgens Ton Lange ging het om zowel ter plaatse kijken en in gesprek te gaan met de melder of met de veroorzaker van vuurwerkoverlast of diens ouders. ‘Als je meeloopt merk je duidelijk dat zo’n aanpak op prijs wordt gesteld en werkt’, aldus Lange.

Naast deze opdrachten werd aan de burgerhandhavers gevraagd tijdens de rondes in en om winkelcentra en in de wijken ook te letten op andere zaken en deze te melden aan de centralepost. De handhavers en de raadsleden stonden daarvoor met elkaar in verbinding doormiddel van een portofoon.’ Zo wist een ieder waar elke groep zich bevond’, vertelt Jonathan Smit enthousiast. ‘De veiligheid van onze handhavers en ons als meelopers blijft natuurlijk prioriteit nummer 1’.

Naast de vuurwerk gerelateerde taken werd de raadsleden ook gevraagd aandacht te besteden aan de vuilcontaineropstelplaatsen, autowrakken, verkeerd of verdacht geparkeerde auto’s, open liggende bestrating en overlastgevende jongeren.’Het was de bedoeling dat we bij constateringen van overlast in de openbare ruimte deze zouden melden aan de professionele handhavers zodat deze konden ingrijpen’, legt Charlotte van Dorp uit na afloop van haar dienst.

Het meelopen met de handhavers tijdens de ‘Oog & Oor actie’ was voor de raadsleden nogmaals een bevestiging van de inmiddels onmisbare werkzaamheden van de handhavers voor Capelle. ‘Het was vermoeiend maar ik heb er absoluut geen spijt van dat ik mee heb gedraaid’ is de eensgezinde reactie van de Leefbaren na afloop van hun ‘dienst. ‘Het was boeiend om te zien hoe onze handhavers werken en met welke enthousiasme en hoe Capellenaren of hen reageren!’

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.