Liefdestegel voor Capelse Love Wethouder

Uit Capels Dagblad 14-2-2022

Vandaag, op Valentijnsdag, werd het eerste deel van de 42 tegels gelegd op het Liefdeslaantje, zoals het Oude Laantje beter bekend staat. Alle tegels zijn een blijvende herinnering aan de liefde. Een van de tegels was een bijzondere verrassing: wethouder Ans Hartnagel, op Valentijnsdag liefdeswethouder, kreeg een tegel aangeboden door de gemeentelijke collega’s voor haar nauwe betrokkenheid bij en inzet voor Capelle en het Liefdeslaantje.

Jaarlijks wordt het Oude Laantje op Valentijnsdag en in september met de liefdestegels bestraat. Capelse echtparen die 50, 60, 65 of 70 jaar getrouwd zijn, ontvangen een tegel cadeau van de gemeente Capelle aan den IJssel. Iedere tegel vertelt een verhaal met een bijzondere herinnering voor stellen, families en vrienden. Maar ook andere Capellenaren kunnen een liefdestegel bestellen.
Gemeentelijk projectleider Else Gerritse kwam op het idee om wethouder Ans Hartnagel te verrassen met een eigen tegel: “Haar liefde voor Capelle, voor het liefdeslaantje en voor Valentijnsdag is bijzonder. Zij maakt met zoveel plezier tijd vrij om de echtparen die een tegel krijgen op het liefdeslaantje te ontvangen, daar kan je alleen maar heel blij van worden. Een verdiende tegel voor onze liefdeswethouder!”

Lees het hele artikel op Capels Dagblad

(met dank aan Capels Dagblad voor het artikel en Jan Kok voor het maken van de foto)