PAINT PICKNICK IN HET SCHOLLEBOS

De mensen van Leefbaar Capelle houden zich niet alleen bezig met politiek. Velen van hen zijn ook betrokken bij vrijwilligerswerk etc. Neem nou de jaarlijkse Paint Picknick in het Schollebos welke op 23 augustus a.s weer wordt georganiseerd. Onder de vrijwilligers komen we de Leefbaarleden Kees de Jong, Martin van Gent en Yvonne Dennenboom tegen.

Bent u ook maar een beetje creatief (of denkt u dat dat), schrijf u dan in. Het belooft een hele leuke dag te worden.

Hiernaast een artikel uit de IJssel- en Lekstreek van 13 augustus met wat meer informatie.

 “Precies 132 jaar geleden, augustus 1882, schilderde Vincent van Gogh ook in een bos. Bekend is dat hij toen ‘Meisje in het bos’ maakte, een schilderij dat hangt in het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Volgende week gaan wij met ongeveer zestig mensen ook schilderen in een prachtig stuk natuur. Of er een nieuwe Van Gogh bij zit, kunnen we later op de middag constateren als alle ‘kunstwerken’ worden geëxposeerd”, zegt Kees de Jong, beeldend kunstenaar en initiatiefnemer van de Paint Picknick.

De deelnemers laten zich inspireren door het rustgevende bos en het decor van het meertje. Tussen het natuurlijke groen kunnen alle kleuren van de regenboog worden gebruikt om de omgeving op schilderdoek af te beelden. De Jong: “Iedere deelnemer kan zijn eigen interpretatie van het Schollebos weergeven. Maar mag natuurlijk ook met een eigen ontwerp aan de slag. Dat kan abstract, pointillistisch, naïef of figuratief zijn. Het maakt niet uit. Je leert in een ontspannende sfeer beter waarnemen als je op zoek bent naar een eigen manier van schilderen.” Onder de deelnemers zijn er ongetwijfeld talenten die meerdere keren met kwast en penseel hebben geoefend. Maar ook nieuwkomers zijn welkom. Samen met assistenten gaat De Jong deze groep helpen een prachtig schilderij te maken. De Jong: “Individueel in de openlucht schilderen dat doen mensen niet zo snel. In een groep haken zij eerder aan, zo hebben we gemerkt. Vorig jaar hadden we meer dan vijftig deelnemers.”

Aanmelden voor Paint Picknick
De kosten voor de achtste editie van de Paint Picknick (zie artikel hiernaast) op 23 augustus bedragen 20 euro, dat is inclusief gebruik van penselen, verf, hapjes, drankjes en lunch. Een schilderdoek moet men zelf meenemen. Een schildersezel huren kost 2,50 euro. Aanmelden kan bij Kees de Jong 06.41524167 of via paintpicknickschollevaar@gmail.com. Dorres van den Berg heeft al meerdere keren aan dit schilder evenement meegedaan. “De sfeer is geweldig. Heel interessant is ook wat anderen maken. Ze zijn zo verschillend van stijl, van heel eenvoudig tot gedetailleerd. En als deelnemer word je tijdens de lunch goed verzorgd met uitgebreide salades en luxe broodjes. Hartstikke gaaf om mee te doen.”

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.