RET-BUURTBUS CAPELLE AAN DEN IJSSEL – KRALINGSEVEER

Capelle aan den IJssel, 2 september – In Capelle aan den IJssel is vanochtend het startschot gegeven voor de nieuwe buurtbus Capelle – Kralingseveer. Deze buurtbus bestaat uit de RET buslijnen 606 en 607.

De buurtbus verbindt diverse wijken en buurten in Capelle en Kralingseveer en zorgt voor een goede verbinding met het centrum van Capelle aan den IJssel, waaronder de  winkelcentra De Koperwiek en De Terp. Ook doen de bussen een aantal OV-haltes en stations aan, waaronder de metrohaltes Capelsebrug, Capelle Centrum, De Terp en NS Station Schollevaar. De buurtbus start met  zo’n 40 vrijwillige chauffeurs (v/m) die vanaf eind april 2019 geworven en opgeleid zijn. Het gaat daarbij om ervaren beroepschauffeurs, maar ook om onder andere een trambestuurder, twee studenten en een ziekenhuisverpleger.

‘Als we in deze regio met elkaar de schouders eronder zetten, dan gebeurt het gewoon’
Manager OV Christel Mourik van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) wil alle betrokken partijen en zeker ook de buurtbusvereniging feliciteren: “Bij de start van het nieuwe schooljaar in september gaat nu dus ook de nieuwe buurtbus in Capelle en Kralingseveer rijden. Het laat ook zien dat als we in deze regio ergens met elkaar de schouders eronder zetten, dat we er dan vervolgens ook voor zorgen dat het gebeurt.”

Eindelijk een rechtstreekse verbinding voor inwoners van Kralingseveer
Dieudonnée Penning, gebiedscommissielid in Prins Alexander (gemeente Rotterdam) is vooral blij voor haar inwoners in Kralingseveer. “Eindelijk hebben de mensen doordeweeks nu een volwaardige OV-verbinding met het centrum van Capelle. De inwoners van Kralingseveer hebben nu -en zo voelen ze dat zeker-  een ‘letterlijke’ connectie met Capelle centrum, de winkels en overige voorzieningen”.

Mooie vervoersoplossing

Manager Rail Hans Hoeben van de RET laat weten dat er in zeer korte tijd een mooie mijlpaal bereikt is: “Mooi om te zien dat er door samen te werken er nu een nieuwe buurtbus is in Capelle en Kralingseveer.  Daar werken we als RET dan ook graag faciliterend aan mee. De bussen zijn er, de haltes zijn geplaatst, de vrijwillige chauffeurs zijn geworven, opgeleid en getraind. We kunnen van start!”.

 Lang gekoesterde wens is nu werkelijkheid geworden

Verkeerswethouder Dick van Sluis van de gemeente Capelle aan den IJssel: “Met de buurtbussen is een lang gekoesterde wens werkelijkheid geworden, zowel voor heel veel inwoners als van de politiek en het College. De verschillende wijken in Capelle en Kralingseveer zijn nu echt met elkaar verbonden met het openbaar vervoer. Het is fantastisch om te zien dat zoveel vrijwilligers chauffeurs aan dit project meewerken. Na 30 jaar kunnen nu ook onze inwoners uit Schollevaar makkelijk en snel naar het centrum komen om de diverse winkelcentra te bezoeken. En dat is mooi. Heel mooi.”

 Van Sluis bedankte ook hartelijk voorzitter Paul van Gink die samen met twee anderen het bestuur vormt van de Buurtbusvereniging Capelle (BVC) en verantwoordelijk is voor de dagelijkse organisatie, personele en logistieke planning en coördinatie.

De buurtbus rijdt op doordeweekse dagen met beide buslijnen tussen 7:15 en 18:00  uur
Buslijn 606 rijdt de verkorte route Capelsebrug, Kralingseveer, Capelle West; buslijn 607 rijdt de langere route Schollevaar (o.a. NS Station Schollevaar), de winkelcentra De Terp en De Koperwiek, Capelle Centrum, Capelle West, Kralingseveer en Capelsebrug. De buurtbus lijnen 606 en 607 rijden op weekdagen van 7.15 uur tot 18:00. Er zal gereden worden met twee acht persoons RET-bussen. In de buurtbus kan betaald worden met een
OV Chipkaart. Reisinformatie over haltes en dienstregeling is beschikbaar via www.RET.nl en www.9292.nl, en via www.buurtbuscapelle.nl

De buurtbus Capelle – Kralingseveer wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Capelle aan den IJssel, de gemeente Rotterdam, de RET en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Foto: Jan Kok

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.