ROTTERDAMWET IN CAPELSE PROBLEEMWIJKEN

Rotterdamwet in Capelse probleemwijken

In enkele probleemwijken in Capelle aan den IJssel is voortaan de zogeheten Rotterdamwet van toepassing. Daardoor worden in die wijken eisen gesteld aan onder meer inkomen en opleiding als men daar wil wonen.

Het gaat om de Operabuurt, de Gebouwenbuurt, twee van de drie Hoekenflats en de Wiekslag. Deze zijn nu door de minister Blok van Wonen en Rijksdienst voor zeker vier jaar aangewezen als plaatsen waar de Rotterdamwet (Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek) van toepassing is.

Met het invoeren van de Rotterdamwet kan de gemeente in samenwerking met woningcorporaties eisen stellen aan onder meer inkomen en opleiding als men daar wil wonen.’Het zijn buurten waar de rek uit is, er is geen absorptievermogen mee’, legt wethouder Dick van Sluis uit.

‘Dit is de wet die je niet moet willen hebben in je stad, maar die wel noodzakelijk is voor deze buurten’, zegt Van Sluis over de buurten waar het om gaat. De Rotterdamwet is de enige mogelijkheid om de instroom te kunnen beïnvloeden zodat de concentratie van kwetsbare huishoudens wordt verkleind.

Volgens Van Sluis wordt al langer om de invoering van de Rotterdamwet in Capelle gevraagd. ‘Het is de vertaling van waar we al jaren mee bezig zijn. Het betekent ook de erkenning dat we dit middel krijgen om de problemen in bepaalde wijken aan te pakken. Ik zal blijven strijden voor middelen die deze leefbaarheidsproblematiek kunnen oplossen. Ik blijf zoeken naar creatieve mogelijkheden om dit te doen.’

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.