STAATSSECRETARIS KLIJNSMA ONTVANGT EERSTE KINDPAKKET CAPELLE

Woensdag 3 december nam staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) het Capelse Kindpakket officieel in ontvangst. Ze kreeg dit pakket aangeboden door de kinderburgemeester, leden van het kindercollege en een vertegenwoordiger van de Capelse Jeugdraad. Dit gebeurt tijdens een werklunch met bewoners en professionals uit enkele Capelse buurten in buurthuis De Fluiter.

Het Kindpakket
Het Kindpakket omvat de verschillende regelingen voor kinderen uit Capelle aan den IJssel die opgroeien in een gezin waar minder te besteden is. Voorbeelden zijn het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds, de Rotterdampas en de regeling voor bepaalde schoolkosten. De uitvoering van dit Kindpakket is mede mogelijk dankzij de bijdrage van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Werklunch
Het college van burgemeester en wethouders uit Capelle aan den IJssel organiseert regelmatig werklunches om van bewoners en professionals te horen wat er in de buurt leeft en om gezamenlijk na te denken over ideeën om de problemen aan te pakken. Dit keer vond de werklunch plaats met bewoners en professionals uit de zogenoemde Buurten met Uitzicht. Het thema is: kinderen die opgroeien in armoede. Gewerkt wordt aan oplossingen om eerder te kunnen signaleren wanneer kinderen in armoede opgroeien en om ervoor te zorgen dat de regelingen die er zijn ook goed gebruikt worden.

Noot voor de redactie:
Namens het gemeentebestuur waren burgemeester Koen, wethouder Hartnagel (Buurten met Uitzicht/Jeugd) en wethouder Faassen (Sociale zaken/Armoedebeleid) aanwezig.
Het werkbezoek begon om 13.00 uur en eindigde om 14.00 uur.

Met vragen kunt u contact opnemen met Thomas Heesters, woordvoerder van de gemeente Capelle aan den IJssel. Telefoon: 010 284 82 28 / mobiel: 06 22 39 84 87 / email: t.heesters@capelleaandenijssel.nl<mailto:t.heesters@capelleaandenijssel.nl< span=””></mailto:t.heesters@capelleaandenijssel.nl<>>.

Schermafbeelding 2014-12-03 om 19.28.14

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.