STICHTING BLICK ZET GEMEENTERAAD BUITENSPEL

Als Leefbaar Capelle zijn wij buitengewoon verontwaardigd over de houding van de stichting Boeiend Leren in Capelle en Krimpen (BLICK) inzake basisschool De Catamaran aan de Hermitage in Schollevaar-Oost.

Weg naar oplossing afgesloten

Dat BLICK juist in deze prachtwijk een basisschool wil sluiten dupeert kinderen en hun ouders. Dit doet ons pijn en we hadden graag in de gemeenteraad willen meedenken over creatieve oplossingen. Maar deze weg heeft BLICK abrupt afgesloten door de raad niet tijdig over de voorgenomen sluiting te informeren. In plaats daarvan heeft BLICK het besluit op een eigen persconferentie toegelicht en daarmee de gemeenteraad buitenspel gezet.

Zwaktebod

Op maandagavond 27 maart jl. hebben we met de gemeenteraad tot in de kleine uurtjes over deze kwestie gesproken. Het was een intensieve bijeenkomst die veel emoties losmaakte, zowel bij de raadsleden als op de publieke tribune. En terecht, want dit is natuurlijk geen manier van doen. Het schoolbestuur en de Raad van Toezicht schofferen de raad. Bovendien is hun optreden in strijd met de wet. Leefbaar Capelle keurt dit zwaktebod van BLICK dan ook ten sterkste af.

‘Veel meer dan een school’

“De Catamaran moet blijven.“ Aldus fractielid Charlotte van Dorp van Leefbaar Capelle. De Catamaran is immers veel meer dan een school en onmisbaar voor deze kwetsbare buurt. De discussie of het juridisch nu wel of niet mag is eigenlijk niet eens belangrijk meer. Zo ga je niet om met ouders, kinderen en de gemeenteraad. Wij willen de mogelijkheid krijgen om, samen met de ouders, snel en goed te onderzoeken hoe we de Catamaran aan de Hermitage kunnen behouden.”

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.