VALENTIJN IN CAPELLE LOVE CITY

Op zondag 14 februari wordt Capelle weer omgetoverd in ‘Capelle Love City’. Op diverse plekken wordt die dag Valentijnsdag in Capelle gevierd. “Feitelijk is Capelle elke dag van het jaar Love City, maar op Valentijnsdag vieren we dat in het bijzonder”, verklaart Ans Hartnagel, die op Valentijnsdag voor een dag wethouder Liefdeszaken is.

Stadsplein tijdens Valentijn
De bekende caravan van het televisieprogramma All You Need is Love staat die dag op het Stadsplein voor de ingang van de Koperwiek. Mensen kunnen hier zelf een selfie of filmpje maken voor hun geliefde(n) en een professionele fotograaf komt ook foto’s maken. Op Valentijnsdag is er om 14:00 uur een grote verrassing van de Capelse Jeugdraad op het Stadsplein.

Wensen op matrixborden
Wie dat wil kan zijn Valentijnswensen weer delen via Twitter en e-mail. De mooiste wensen komen op de matrixborden te staan langs de toegangswegen van Capelle aan den IJssel. Insturen kan tot 12 februari 13:00 uur via Twitter, @Capelle_IJssel en e-mail Valentijn@capelleaandenijssel.nl. Bij alle inzendingen is het goed om de hashtag #Capellelovecity te gebruiken. Een jury selecteert de allermooiste Valentijnswens en de leukste inzending wint een romantisch diner in restaurant De Roode Leeuw.

Leukste foto
Er is ook een fotowedstrijd via het evenement ‘Capelle Love City’ op de Facebookpagina van de gemeente: www.facebook.com/capelleaandenijssel.gemeente. Insturen kan natuurlijk ook via Valentijn@capelleaandenijssel.nl, dan plaatst de gemeente de foto op de facebookpagina. Wie de meest romantische foto instuurt, wint een bed-and-breakfastovernachting in B&B Janz aan de ’s-Gravenweg. Wie de meest ludieke foto instuurt, wint twee kaarten voor het Isala theater. De actie loopt tot en met Valentijnsdag 2016. Op het Stadsplein is er tijdens Valentijn de mogelijkheid om een foto bij de All You Need is Love caravan te maken. Maar ook andere foto’s mogen ingestuurd worden.

Initiatieven
Er zijn ondertussen al veel Valentijnsinitiatieven in Capelle. In winkelcentrum De Koperwiek is er Valentijnskoopzondag en van maandag 8 februari tot en met zaterdag 13 februari is er de mogelijkheid om de liefde te vereeuwigen op de Wall of Love. Elke dag wint degene met de leukste boodschap een romantisch dagje uit voor twee (op Valentijnsdag). Het Isala theater geeft op Valentijn twee kaarten voor de prijs van één voor de musical Willem Ruis. En burgemeester Oskam en wethouder Hartnagel gaan in het IJsselland Ziekenhuis de eerste Valentijnsbaby en zijn/haar familie feliciteren. De schrijvers van het boek Passie aan de IJssel zitten op Valentijn klaar in de Koperwiek en op het Stadsplein om te helpen bij het schrijven van een liefdesbrief of gedicht.

Valentijnsinitiatieven aanmelden kan via valentijn@capelleaandenijssel.nl.

Bron: gemeente Capelle aan den IJssel

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.