VIPS NAAR TALENTENWEEK IN DE BUURTEN MET UITZICHT

In de week van 3 tot 7 november start de talentenweek voor de jeugd in de Buurten met Uitzicht. BN-ers geven gastlessen en de jongeren krijgen gratis workshops op het gebied van boksen, straatvoetbal, mode, zang, dans, dj-en en rappen. De verhalen van rolmodellen en het ‘proeven’ aan inspirerende beroepen en talenten sporen de jeugd aan te dromen, lef te hebben en doorzettingsvermogen te tonen.

Rolmodellen
Om kinderen een rolmodel aan te reiken worden in de talentenweek gastlessen gegeven door o.a. de wereldberoemde straatvoetballer Soufiane Touzani, bokser Arnold van der Lyde, dj-er Robbie Pardoel, Hollands next topmodel Nikki Steigenga, zanger Jayh Jawson en de lokale rapper Ronnie Flex. Zij vertellen in gastlessen hoe het hen is gelukt om vanuit eenzelfde achtergrond succesvol te worden en hun passie om te zetten in succes.

Snel opgeven!
“De jeugd uit de Buurten met Uitzicht heeft zo ongelooflijk veel kracht in zich. Wij willen hiermee laten zien dat wij in ze geloven en dat ze alles kunnen bereiken als ze zich ervoor inzetten,” aldus een trotse wethouder Hartnagel. Kinderen en jongeren uit de Hoven, Wiekslag en de Hoeken kunnen zich nog opgeven voor een plekje in een van de workshops. Via de website http://bmu.fun-key.nu kun je jezelf aanmelden.

Talentontwikkeling
Een deel van de jeugd in de Buurten met Uitzicht is meer kwetsbaar omdat ze opgroeien in een gezin met (multi)problemen. Uit onderzoek blijkt dat talentontwikkeling (risico)jongeren kan motiveren om het beste uit zichzelf te halen, successen te boeken, daarop trots te zijn en zo de smaak te pakken te krijgen om prestaties op andere vlakken in hun leven te verbeteren.

Supertalentendag
Op donderdag 6 november is het supertalentendag in jongerencentrum Capsloc . Wethouder Ans Hartnagel en haar collega’s van het kindercollege wonen deze dag bij. Deze dag zijn er gastlessen en workshops van Robbie Pardoel, Jayh Jawson, Noes Fiolet en Ronnie Flex.

Bron: gemeente Capelle aan den IJssel

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.