VISIE VOETGANGERSOVERSTEEKPLAATSEN

Maandag 20 januari 2014 werd de visie voetgangersoversteekplaatsen besproken. Dit naar aanleiding van de motie van 6 november 2013, “Verlicht zebrapad” welke door Leefbaar Capelle en andere partijen was ingediend. Ook is deze visie een verlengstuk van de “zebra safarisprokkeltour” die destijds georganiseerd is door de afdeling Stadsontwikkeling. De leden van de commissie SOB, wethouder Eerdmans en de betreffende ambtenaren waren uitgenodigd om mee op “safaritour” te gaan door Capelle aan den IJssel om met eigen ogen te bekijken waar de gevaarlijke zebrapaden in Capelle liggen.

Vanessa King – de Hoog, raadslid van Leefbaar Capelle, is destijds meegegaan op deze “safaritour” en heeft goed kunnen aanschouwen hoe het met de zebra’s in Capelle aan den IJssel is gesteld. In veel gevallen leveren de zebrapaden levensgevaarlijke situaties op.

Dit komt bijvoorbeeld;Omdat ze niet goed zichtbaar zijn, de strepen niet meer duidelijk zijn, er niet goed staat aangegeven dat er een zebra is etc.

Ook zien automobilisten de voetgangers nog weleens over het hoofd of rijden gewoon door.

 Leefbaar Capelle is dan ook blij dat de visie voetgangersoversteekplaatsen er ligt. In dit stuk worden alle zebrapaden onder de loep genomen en waar nodig zullen deze worden aangepakt. Uiteraard kost dit geld, best veel geld, maar dat staat in schril contrast met een eventueel ongeluk wat zou kunnen plaatsvinden doordat meerdere zebra’s een schijnveiligheid opleveren.

Op verkeersongelukken zit absoluut niemand te wachten. Wij vinden dat onze bewoners het recht hebben om veilig over te kunnen steken.

Leefbaar Capelle heeft veiligheid hoog in het vaandel staan wij zullen deze gang van zaken goed blijven volgen.

Vanessa King – de Hoog

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.