“WE VOELEN ONS HEEL WELKOM”, CONCLUDEERT WETHOUDER EN INITIATOR ANS HARTNAGEL

Stages begonnen

Veel vraag naar het ‘Eropafcollege’

De agenda’s van de burgemeester, de wethouders en de gemeentesecretaris zijn de komende tijd goed gevuld met ministage- en koffiebezoeken aan Capelse verenigingen, bedrijven en organisaties. Het college heeft al meer dan dertig uitnodigingen ontvangen. “We voelen ons heel welkom”, concludeert wethouder en initiator Ans Hartnagel.

Kunstuitleen
Afgelopen vrijdag trapte wethouder Josien van Cappelle het programma af met een ochtendje Radio Capelle. Dinsdagmiddag werkten wethouders Van Cappelle en Hartnagel mee in de Kunstuitleen op het Stadsplein en gingen wethouders Faassen en Meuldijk samen met gemeentesecretaris Gerrit Kruijt op stagebezoek bij drukkerij Reproprint XL aan de Mient. Op het programma staan nog bezoeken aan bewoners of bewonersgroepen, stage bij een wijkwinkel, bij kerkelijk initiatieven, kinderdagverblijven, een school, een autodealer en een bridgeclub: het is slechts een greep uit de uitnodigingen die het college kreeg en die inmiddels staan in de agendas’s.

(Opnieuw) kennismaken
Het college besloot aan begin van de zomer nader of juist opnieuw kennis te maken met Capelle aan den IJssel door een uitgebreide ronde te maken door de stad. Wie dat wilde kon het ‘Eropafcollege’ uitnodigen voor een ministage of collegeleden op de koffie vragen. De collegeleden zorgen in dat laatste geval zelf voor gebak. Hoewel bedoeld als (hernieuwde) kennismaking, nemen de collegeleden de bevindingen mee terug naar het gemeentehuis.

Volgepland
Door de grote vraag zijn de agenda’s van de collegeleden tot in het voorjaar vol gepland. Na de evaluatie van dit programma besluit het college of het na de zomer van 2015 nogmaals op stage gaat.

Bron: gemeente Capelle aan den IJssel

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.