WETHOUDER ANS HARTNAGEL ONVERWACHTS ONDERSCHEIDEN.

Het kostte best veel moeite om Ans Hartnagel te bewegen even een vergadering te verlaten. Immers, haar secretaresse wist niets van een afspraak bij VAAV (Vereniging Antillianen Arubanen Capelle) in sporthal Schenkel op donderdagavond 2 juli. En als zij het niet wist, was er dus geen uitnodiging en ging Ans dus nergens naar toe.

Maar hoe anders zou het lopen, want uiteindelijk kon zij overgehaald worden om toch mee te gaan. De fractievoorzitter van Leefbaar Capelle, Marc Wilson, had wel degelijk een afspraak bevestigt dat Ans zou komen. Zij moest een prijs uitreiken aan een paar mede Capellenaren die zich inzetten voor de Antilliaanse gemeenschap in Capelle. Maar zij moest niet alleen een prijs uitreiken, nee, het was de bedoeling dat Ans óók die prijs zou krijgen.

Zij kreeg die prijs voor haar inzet voor de Antilliaanse gemeenschap in Capelle. Want Ans, als Leefbaar-wethouder van Capelle aan den IJssel, is er voor alle Capellenaren. Afkomst of kleur maakt niets uit. Ans wil het beste voor iedereen en het beste uit iedereen halen. En dan zeker als het om die ‘guppies’ gaat. Dan zetj ze haar tanden in de problemen in. Blijf van die ‘guppies’ af.

De prijsuitreiking zou maar ‘eventjes’ duren. Hoe anders zou het lopen. Dan ken je de Antilliaanse mensen niet. Deze avond namelijk was een speciale avond, een feestavond. De vijf minuten werden dus een uur. Een uur waarin Ans zichtbaar genoot van de activiteiten, de drankjes en hapjes en de lieve toespraken.

Als eerste was Mistika Puriel aan de beurt. Een alleenstaande moeder uit de Hoven, die na jarenlang in de uitkering te hebben gezeten en was begonnen met haar gastouderopvang, heeft dit jaar haar eigen kinderopvang geopend in het centrum van Rotterdam.

Vervolgens was het de beurt aan Walter Schoemaker. Walter is als een rots in de branding. De afgelopen 15 jaar heeft hij zich met hart en ziel ingezet voor De Fluiter. Hij is een man, die naast zijn werk, zich erg betrokken voelde met het wel en wee van buurtcentrum De Fluiter.

En toen werd Ans zélf verrast. Uit handen van waarnemend Gevolmachtigde minister van Curaçao Robert Candelaria, werd zij onderscheiden voor haar inzet. Voor het feit dat zij het opneemt voor élke Capellenaar, ongeacht afkomst. En, net als de twee anderen kreeg ook Ans een sculptuur van de Antilliaanse gemeenschap.

Bij het afscheid kreeg Ans nog een paar typisch Antilliaanse lekkernijen in haar handen gedrukt. “Die zijn voor mijn secretaresse” zei ze. Een beetje een goedmakertje dat er zaken buiten haar om waren geregeld.

[envira-gallery id=”2705″]

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.