WETHOUDER EERDMANS GAAT STRIJD AAN MET ASOCIAAL RIJGEDRAG

Het college nodigde de Capellenaren uit om te ervaren hoe het voelt als je met de auto over de kop slaat en op je dak blijft liggen. Het NVI (Nederlands Verkeers Instituut) had doorvoor en auto meegenomen die, door een druk op de knop, op z’n dak terecht kwam. Natuurlijk met een inzittende.

Er werd dan uitleg gegeven hoe je je dan uit zo’n benarde situatie kunt redden. Daarnaast werd er een film vertoond wat nou werkelijk er kan gebeuren is als je plotseling een kind (of dier) voor je auto krijgt. Bij verschillende snelheden werd aangetoond na hoeveel meter je daadwerkelijk stilstaat als je in een dergelijke situatie terecht komt. Datzelfde filmpje werd ook nog even in de praktijk nagedaan. Je schrikt je rot als je dat ziet.

Wie dit gezien heeft zal, hopelijk, zich nog wel eens bedenken om te hard te rijden, zeker binnen de bebouwde kom.

Als sluitstuk van de avond gaven twee BOA’s een demonstratie van hun kunnen als het gaat om vervelende personen aan te houden. Enige vorm van geweld werd daarbij niet geschuwd. Opmerkelijk was dat hun bike’s ook als wapen kunnen worden gebruikt. Je kijkt dan toch met andere ogen naar de ‘bikers’ als je dit het gezien. En laten we blij zijn dat ze er zijn. Het college doet meer dan haar uiterste best om van Capelle een veilige gemeente te maken, dus niet alleen in het verkeer, maar ook gewoon op straat. Wat wel erg jammer was, was het feit dat maar weinig Capellenaren zich geroepen voelden om naar deze avonden te komen.

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.