DEZE WEEK FRACTIELID MARTIN VAN GENT

In 2009 was ik in gesprek met een aantal bewoners over wat er in Schollevaar allemaal ergernis opleverde. Zo was er een groep jongeren die het leuk vonden om iedere zaterdagnacht als ze naar huis liepen de groencontainer in de Floris Burgwal te gooien en fietsten mensen gewoon door winkelcentrum de Scholver. Een bewoonster vertelde mij dat ik eens met de wethouder van Schollevaar Aart Jan Moerkerke moest gaan praten. Na een interessante dag met hem en een leuk gesprek met Ans heb ik me als ‘familielid’ bij Leefbaar aangesloten. Aart Jan is dan ook één van mijn grote voorbeelden. Na zijn vertrek als burgemeester van Strijen ben ik raadslid geworden, daarvoor was ik burgerraadslid. Kees de Jong en Nelson Mandela, allebei een voorbeeld voor mij, twee mensen die werken vanuit hun hart en nooit uit eigen belang.

Goede communicatie en sneeuwruimen

Wat ik vrij snel leerde is dat een goede communicatie en contact met de ambtenaren super belangrijk is. Zo kon ik er via Joost Eerdmans voor zorgen dat de verkeerslichten bij de Total op de Capelseweg aangepast werden waardoor de situatie veiliger werd. Een e-mail aan Loek Huizinga hoofd Stadsbeheer zorgde ervoor dat de putten op de Doormanstraat schoongemaakt werden waardoor de problemen met wateroverlast tot het verleden behoorde. In december 2012 ben ik een avondje meegereden op de sneeuw ruim wagen. Dit was een super leuke ervaring. De wereld ziet er anders uit van 2 meter hoogte. Ook is het bijzonder om te zien tegen wat voor problemen de chauffeurs aanlopen. Mensen die hun auto verkeerd parkeren kunnen er voor zorgen dat een hele straat of wijk niet gestrooid wordt.

Brug tussen Capellenaren, raad en ambtenaren

Het mooie van Capelle is toch wel dat het een stad is met een dorpse mentaliteit waar mensen “al zijn het vaak kleine groepjes” toch met elkaar in gesprek blijven. Helaas blijft dit nog te veel met bewoners onderling. Voor mij mag de brug tussen de raadsleden, ambtenaren en Capellenaren nog veel toegankelijker worden. Daarom nodig ik iedere Capellenaar uit op de Wop vergaderingen die 4x per jaar in de wijk gehouden worden. De komende 4 jaar zal ik samen met mijn maatje Kees zo veel mogelijk bewoners bijeenkomsten volgen. Wij vinden het altijd leuk om met iedereen in gesprek te gaan en te zien wat u bezig houd.

Ik ben trots om Capellenaar te zijn en vanuit de raad houden wij Capelle Leefbaar!

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.