LEEFBAAR LOOPT MEE MET HET BUURTPREVENTIETEAM SCHENKEL

Vrijdagavond zijn John Janson en Martin van Gent, raadsleden van Leefbaar Capelle, op werkbezoek geweest in de wijk Schenkel. Zij zijn mee geweest met de vrijwilligers van de buurtpreventie. Behalve regenachtig was deze ervaring heel interessant. Samen met het buurtpreventieteam hebben de raadsleden door de wijk gelopen en ondermeer de Jop (JongerenOntmoetingsplaats) bezocht. John Janson geeft aan dat het fijn was om te horen dat de vrijwilligers positief zijn over de samenwerking met de gemeente. Diverse ambtenaren werden geprezen om hun inzet en bereidwilligheid om zaken op te lossen. Ook de brede interesse van de raadsleden wordt als positief ervaren. Collega raadslid Michiel Graus van de Christen Unie liep vrijdagavond ook mee met het BuurtPreventieTeam.

‘Het contact met de overige partners is goed te noemen’ vertelt Martin, ‘de wijkagent is ook nog geweest om het buurtpreventieteam te ondersteunen. Ook boa’s waren natuurlijk aanwezig in de wijk Schenkel.’

Janson vond het werkbezoek op alle fronten een zeer positieve ervaring. ‘Goed om te vernemen dat het buurtpreventieteam goed samenwerkt met de woningstichting. Het Buurtpreventieteam controleert namelijk de complexen die eigendom zijn van Havensteder’.

Volgende week gaan de vrijwilligers met het College van B&W in gesprek om een eigen onderkomen te krijgen. Dit is het enige dat nu nog op hun verlanglijstje staat. De leden van het team verwachten hiermee hun werkzaamheden nog beter uit te kunnen voeren.

Volgens John en Martin was het werkbezoek een welkome ervaring. ‘Dit is een mooi voorbeeld van maximale participatie van bewoners. Dit draagt echt bij aan de veiligheid binnen de wijk Schenkel. We kunnen trots zijn op onze buurtpreventie!’

Voor nadere informatie John Janson (tel 010-2022500)

John Janson

Raadslid Leefbaar Capelle

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.