CAPELLENAREN WILLEN MEER LEVENDIGHEID IN STADSHART

Capellenaren hebben behoefte aan meer gezelligheid en levendigheid in het stadshart en daarnaast aan meer parkeerplaatsen in het centrum. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van het burgerpanel dat is gehouden over gewenste vernieuwingen in het Capelse stadshart. De gemeente neemt de resultaten mee in de gebiedsvisie voor Centraal Capelle die zij momenteel opstelt.

Het stadshart
Verreweg de meeste Capellenaren zien het Stadsplein en de Koperwiek als hét stadshart van Capelle aan den IJssel. Het winkelcentrum de Koperwiek wordt genoemd door 64% van de respondenten en nog eens 33% kiest voor het Stadsplein. De voorzieningen in het stadshart worden in wisselende mate bezocht. Iets meer dan de helft (51%) van de inwoners vindt het stadsplein niet gezellig. De voorzieningen worden door een minderheid als voldoende ervaren: restaurants en cafés (29%), gezellige terrasjes (26%) en evenementen (25%). Voor de Koperwiek liggen deze cijfers iets positiever: 60% van respondenten vindt het winkelcentrum gezellig en 57% vindt er de winkels die ze zoekt.

Bereikbaarheid
Het burgerpanel heeft zich ook uitgesproken over de bereikbaarheid van het stadshart. Ongeveer de helft van de mensen die met de auto naar het winkelcentrum komt, vindt dat er voldoende parkeerplaatsen zijn. Door het gebrek aan parkeerplaatsen parkeert de helft (53%) van de mensen die met de auto naar het stadshart komt in omliggende wijken. Daarnaast is het gebrek aan parkeerplaatsen een reden om uit te wijken naar andere winkelgebieden/supermarkten.

Vervolgproces
De gemeente neemt de resultaten van het burgerpanel mee bij het opstellen van de gebiedsvisie Centraal Capelle. De uitkomsten komen grotendeels overeen met de ideeën die de gemeente de afgelopen periode bij bewoners, maatschappelijke organisatie en ondernemers heeft opgehaald tijdens een groot aantal bijeenkomsten en evenementen. Naar verwachtingen wordt de gebiedsvisie in het eerste kwartaal van 2016 vastgesteld door de gemeenteraad. Ook daarna kunnen geïnteresseerden blijven meewerken aan de uitwerking van de plannen.

Fotobijschrift
Afgelopen vrijdagavond is er een goede stap gezet en was er volop leven in het Capelse stadshart. Ruim vijfhonderd Capellenaren genoten van een maaltijd tijdens de langste tafel. De Vijverhof verzorgde de gevarieerde maaltijd. Na het eten konden de gasten door naar de Bios te Buiten, waarbij op het Stadsplein de film Eat, Pray , Love werd vertoond. De evenementen waren georganiseerd door De Vijverhof, Wereldhave, het Isala Theater en de gemeente Capelle aan den IJssel.

Bron: gemeente Capelle aan den IJssel

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.